VIDEO a FOTOGALERIE: Škola škole. Gymnazisté připravili charitativní koncert s výstavou, programem pro děti i rautem

Alla Želinská 2022-05-27 21:47:00

Cílem celé akce Gymnázia Podbořany je přes organizaci PřesHranice poslat škole v Koločavě peníze z darů, koncertu i prodeje výrobků a přispět tak na volnočasové aktivity, sportovní pomůcky a výtvarné potřeby pro děti uprchlíků i žáky školy. Jen během podvečerního koncertu se na dobrovolném vstupném vybralo přes 30 tisíc korun.

V pátek se uskutečnil koncert Škola škole, na kterém podbořanské gymnázium chce získat finanční prostředky pro ukrajinské děti v ZŠ1 Koločava, kam uprchlo mnoho rodin z míst bojů. Pomocí organizace PresHranice budou dětem pořízeny výtvarné a sportovní pomůcky. Pořád můžete přispívat přes webový odkaz www.darujme.cz/projekt/1206344.

Koncert Škola škole pořádá Gymnázium a Střední odborná škola Podbořany s pomocí Nadace Via v rámci programu Dobro-druzi. Město Podbořany poskytlo zdarma prostory Kulturního domu, kde se koncert v pátek 27. května od 17 hodin konal.

Do příprav se zapojili studenti z celého gymnázia. Patronem akce se stal Erik Šindelář ze septimy a například propagační plakáty a logo akce navrhla Barbora Kopačková z kvarty. Studenti společně připravili pro návštěvníky pestrý program.

Akce započala v 15 hodin před Kulturním domem venkovním programem pro děti (pršelo, takže se aktivity přesunuly do předsálí kina) - soutěže a hry jako jsou bowling, bludiště, lovení rybiček či házení kroužku, které pro ně přichystaly septimánky M. Vilimová a V. Šarochová i se sladkými odměnami.

Koncert v 17 hodin zahájila třída tercie se svým efektním světelným představením Harmonie světel míru. Akci moderovali kvartáni I. Dáňová, M. Pavlík, B. Kopačková a P. Gash. O hudební program se postarali současní studenti i absolventi gymnázia a žáci ZUŠ. V první polovině koncertu vystoupila E. Pěknicová a B. Kudláčková s klavírními skladbami, na klávesy zahrál M. Fejfárek. Vystoupil i soubor ze ZUŠ Podbořany pod vedením M. Říhovského. Na pódiu se objevil i P. Koňák s hrou na kytaru, S. Grabovski se saxofonem a na akordeon zahrála M. Perglová se svou vyučující M. Říhovskou. Vystoupil i patron akce E. Šindelář společně s M. Svitokem, S. Trinerovou a D. Bartuškou, připravili si známou scénku „Jste slabší, máte padáka“ od J. Lábuse, O. Kaisera a J. Bohdalové.

Po krátké přestávce na občerstvení vystoupili absolventi školy - Petr Poplštein, Filip Richtárech známý také jako Filip Richie, Ukulele Jack. A na závěr to krásně zazpívala písničkářka Jana Michalcová z kapely Modrá kost, s doprovodem na kontrabas Martina Říhovského.

Během koncertu a po něm si návštěvníci mohli dopřát bohaté občerstvení připravené studenty celé školy. Prodávaly se také studenty navržené pohlednice a sušenky, které s láskou upekli gymnazisté společně s učiteli. 

FOTOGALERIE: TADY.

VIDEA z koncertu:





(až, studenti septimy)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video