Popelnice venku? Zazvoní u vás strážník

Redakce 2022-06-09 12:36:15

Chomutov – V některých ulicích je to běžné. Popelnice stojí venku celý týden. To teď má přestat. Někteří obyvatelé Chomutova nechávají stát kontejnery venku i ve dny, kdy nejezdí popeláři. Často jsou to domy v řadové zástavbě, které mají do ulice pouze vstupní dveře. Městu se to nelíbí a začne to brzy řešit.

Na základě zákona o odpadech, který platí od začátku loňského roku, vydalo město novou vyhlášku stanovující systém odpadového hospodářství na území Chomutova. Zachovává stejné povinnosti občanů jako předchozí verze odpadových vyhlášek s výjimkou jedné zásadní. Tou je povinnost majitelů objektů, ke kterým byla přidělena odpadní nádoba o objemu 110, 120 nebo 240 litrů, mít tuto nádobu mimo den svozu uklizenou na vlastním pozemku či v prostorách svého objektu.

Jde o nástroj města k řešení dosavadní neutěšené situace s nevzhlednými popelnicemi, které překážejí chodcům a celkově provozu na komunikacích i ve dnech mimo svoz. „Žádáme majitele domů a objektů, aby si tuto povinnost vzali za svou. Přispějí ke zkrášlení veřejného prostoru a současně zamezí tomu, že někdo bude do jejich nádoby odpad přidávat, nebo ho z ní naopak vytahovat a rozhazovat po okolí,“ uvedla Irena Netušilová z magistrátního odboru životního prostředí v městských novinách.

Město bude na novou povinnost upozorňovat a ve spolupráci s městskou policií kontrolovat její dodržování přímo v terénu. Takže se může stát, že kvůli popelnici zazvoní strážníci zrovna i u vás. Opakované prohřešky bude pokutovat. 

Napsal(a): rod

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video