Gulášfest v Malé Černoci podruhé a Škodovácký slet v Soběchlebech poprvé!

Alla Želinská 2022-08-10 22:15:00

V Malé Černoci a v Soběchlebech u Blšan bylo v sobotu 23. července rušno a veselo. Malou Černoc provoněl Gulášfest, letos už 2. ročník, do Soběchleb se sjely nostalgické škodovky – konal se tu 1. škodovácký slet se spanilou jízdou a zastávkou na návsi v Malé Černoci...

A jak to vše dopadlo? V Malé Černoci nejlepší guláš uvařila děvčata z Liběšovic „Podravky“. Porota měla nelehký úkol, vybrat ze všech gulášů uvařených soutěžními týmy ten nej… nakonec se sčítaly body nastřádané za určená kritéria porotou, barva, chuť vzhled atd... I doprovodné minisoutěže znají své výherce: nejrychlejší jedlík? Luděk Chomat ze Žatce! Nejrychlejší pijan? Místní chatař Tomáš Peč z Klášterce n. Ohří! A nakonec pivní štafetu vyhráli Velkočernočtí mistři – Radek Mikula, Wilhelm Komínek a Vincent Vincour!

„Děkujeme sponzorům, děkujeme všem, kteří přišli pomoci s přípravou a v neděli s úklidem. Další akce bude Posvícenské posezení a poté Halloween. A nakonec přijdou čerti,” vzkazují za organizátory Gulášfestu členky osadního výboru Malé Černoce.

I Soběchleby měly svá NEJ. Diplomy převzali: majitel vozu Škoda 120 z r. 1989 v nejoriginálnějším stavu, škodovky, na niž majitel nikdy nesáhnul; nejvzdálenější účastník s vozem Škoda Fabia MONTE CARLO z Ústí n. Labem; majitel nejstaršího vozu Škoda 120 z roku 1984.

V Soběchlebech ten den probíhala také výstava historických fotografií a večer tradiční tancovačka pod širým nebem. Parádní sobota!

Foto: pořadatelé

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video