Kryrský Krák rozezněl okolí již podvacáté

Alla Želinská 2022-08-24 13:50:00

Kryrský Krák dospěl do svého dvacátého ročníku! Druhý srpnový pátek až sobotu si pořadatelé, muzikanti a fanoušci oslavili kulaté výročí tohoto bigbeatového festivalu. V areálu letního kina v Kryrech zněly pecky! Na místě bylo zajištěno občerstvení i stanové městečko.

Diváci si užili kapely a hudebníky: Meschita, KIKS, Jaksi Taksi, Krylobeat, K.U.T.U.B., Ukulele Jack, Pan Demos, Kabát Revival, Najust.

Festival pořádají místní patrioti ze spolku Lekaf Kryry, jejichž člen František Musílek hraje a zpívá zároveň v K.U.T.U.B. "Kutub byla moje první kapela někdy od roku 1998, v roce 2006 odešel Filip Šimandl ,,kytara" do Anglie a vznikly The Dioptrie, které jsem 2018 opustil (kapela funguje dál) a po návratu Filipa jsme oprášili KdyžUžTakUžBand KUTUB," vysvětlil František Musílek (Můsa). Spolu s ním KUTUB tvoří další šlenové spolku Lekaf Kryry: bubeník Tanyny, valcha Kachňák, sólovka Tomáš Fencl. 

Do Kryr přijela i žatecká skupina Najust – ve složení: Josef Hergert (bicí), Petr Job (kytara), Alen Fürbach (zpěv) a Radek Slavík (basa) zahrála v sobotu před půlnocí. Zazněly jejich písně jako My Name is Pool nebo Na co myslíš... „Letňák v Kryrech je pěkný místo, už jsme tam hráli potřetí a vždycky mazec. Většinou nás berou všude, kde zahrajem svoje songy... Přijďte se podívat 9. 9. na Chaloupku. Bude hrát Najust, OGEE a Dořady...” řekl nám a rovnou pozval na další koncert manažer kapely Radek Slavík.

"Úžasný festival, pořadatelům z Lekaf Kryry, KUTUB je třeba poděkovat!" říká další účastník Kráku Ukulele Jack (civilním jménem Jan Mačej, mimo jiné bývalý absolvent podbořanského gymnázia). Zazpíval své pecky Hospodský řeči, Jednou se ta karta obrátí, holko modrooká, Plešatý číro, Barmanky z nonstopáčů, Podersam, Polární lišky ad. Mimochodem, nyní v pátek 26. 8. Ukulele Jack otevírá s kapelou Rock for Churchill ve 13:00.

„Děkujeme za pozvání, Bobovo pivo, skvělou atmosféru, zvuk, světla, a účast na 20. ročníku Kráku v Letním kině v Kryrech!“ poděkovali další účastnici – kapela Krylobeat, s níž se všichni společně zazpívali mj. hity Karla Kryla.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video