V Chomutově se budou dělat brýle pro Evropu

Redakce 2022-08-31 15:44:25

Chomutov – Jeden ze tří největších prodejců brýlí na světě, německý Fielmann, postaví v Chomutově svůj největší výrobní závod. Investice by měla dosáhnout 1,8 miliardy korun a vzniknout by mělo až 500 nových pracovních míst.

Se stavbou už se začalo, a to v průmyslové zóně v Chomutově. Nová výrobní hala se staví mezi Beethovenovou a Spořickou ulicí, na průmyslovém pozemku, kde dříve byly dříve výrobní závody.

Fielmann už otevřel v České republice první prodejny a chystá se na další expanzi. Z Chomutova chce vyvážet brýle do celé Evropy. „V rámci naší Vize 2025 je Chomutov součástí rozsáhlého investičního programu zaměřeného na evropské výrobní lokality, který významně zvýší dostupnost našich produktů a zároveň zkrátí dodací lhůty. Výstavbou nejmodernějšího výrobního závodu v srdci Evropy také dramaticky snížíme ceny dopravy a vylepšíme uhlíkovou stopu, což je pro nás jakožto společensky odpovědnou rodinnou firmu mimořádně důležité,“ vysvětlil Marc Fielmann, šéf stejnojmenné skupiny, důvody vedoucí k 1,6 miliardové investici v Ústeckém kraji.

Stavební práce v Chomutově již započaly, dokončení stavby se očekává v dubnu roku 2023. Zahájení výroby je naplánováno na začátek roku 2024. Zpočátku by nová továrna měla vyrábět 2,5 milionů párů brýlí, výrobní kapacita může být časem navýšena až na 5 milionů párů brýlí ročně. Chomutovská výroba bude nejen zajišťovat rychle rostoucí prodeje v České republice, ale poskytne dodávky kvalitních brýlí i dalším evropským zemím.

Celková investice skupiny Fielmann v České republice dosáhne ve střednědobém horizontu výše 1,8 miliardy korun. Nová továrna v Chomutově vytvoří více než 500 pracovních míst, v součtu s dalšími plány na expanzi tak půjde o celkové množství 700 pracovních míst v Česku. „Máme obrovskou radost, že se jedna z předních společností v oboru oční optiky na světě rozhodla učinit z našeho města významné centrum tohoto průmyslového odvětví,” říká Marek Hrabáč, starosta Chomutova. „Fielmann patří k nejvýznamnějším značkám v Evropě a v oboru se pohybuje už 50 let. Jsme hrdí, že ji můžeme přidat na seznam společností, které si vybraly právě Chomutov, jehož atraktivita ve věci kvalifikované pracovní síly, spolehlivé infrastruktury a ochoty zastupitelstva je zřejmá. Jsme si naprosto jisti, že Fielmann a Chomutov čeká úspěšná společná budoucnost.“

Do konce letošního roku bude otevřeno pět nových poboček v Brně, Pardubicích, Praze a Ústí nad Labem. Ve střednědobém horizontu Fielmann plánuje prodávat prostřednictvím 20 butiků a digitálních prodejních kanálů 100 000 brýlí ročně. 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video