Do voleb v Kadani jdou v dresu ODS. Co chtějí dělat pro město?

(placená inzerce) 2022-09-15 14:52:18

Kadaň – Na prvních dvou místech kandidátky ODS do komunálních voleb v Kadani jsou dva místostarostové města, Jan Losenický a Jan Vaic. Co chystají v případě úspěchu ve volbách?

Na otázky odpovídá Jan Losenický

Na co se chcete zaměřit v příštím volebním období?

Co čeká kohokoli, kdo uspěje v letošních komunálních volbách, bude řešení sociálních problémů, na které bude i stát krátký, ale za naši stranu mohu s klidným svědomím říct, že se k tomu stavíme čelem jako ke všemu ostatnímu. Máme pro to pevné základy, sociální záchrannou síť jsme v Kadani budovali dlouho a hlavně se ukázala jako v principu funkční. Plánujeme nový přístup k bydlení seniorů či samoživitelů a přitom budeme dále podporovat i mladé rodiny, začínající živnostníky a absolventy škol. Urychlíme přechod k obnovitelným zdrojům energie na městských budovách, ale budeme to řešit i pro společenství vlastníků a družstva. A v neposlední řadě máme i pár stavebních plánů, které zlepší podmínky pro všechny občany, tak jako se tomu dělo doposud.

Co podle vás nejvíce trápí občany Kadaně?

Ačkoli se ve veřejném prostoru v Kadani určitě žije dobře a každý si vybere ze škály služeb, sportů a kulturních akcí tu svou, trápí nás všechny některé sociální jevy, které přináší doba. Jsme sice jedno z nejbezpečnějších měst v republice, ale přesto jsou oblasti, které mají pověst, že je tam naše soukromí ohroženo. Zavedeme proto strážníky pochůzkáře na sídlištích a dále budeme posilovat osvědčenou ostrahu na dětských hřištích. Přes úsilí města a neziskových organizací se nedaří snížit počet lidí bez přístřeší v ulicích města, zejména v létě. V několika případech se už ale našlo vhodné umístění, a tak se budeme snažit zúročit zkušenosti a situaci zlepšit.

Jaké investice chcete, pokud dostanete příležitost, v následujícím volebním období prosazovat?

Čekají nás dlouho připravované investice do bydlení, o kterých občané vědí, jako je nový bytový dům na místě Slovanu, zasíťování parcel v oblasti Vinohrad nebo přestavba bývalého Labyrintu na Domov se zvláštním režimem pro naše nemocné seniory. V následujících čtyřech letech bychom ale také chtěli zrekonstruovat autobusové nádraží s parkovištěm a projektově připravit nový parkovací dům v areálu nemocnice. Jsme město obklopené krásnou přírodou, v níž chceme obnovit staré a vybudovat nové stezky a chceme vystavět lávku mezi Svatým a Prostředním vrchem.

Na otázky odpovídá Jan Vaic


Na co se chcete zaměřit v příštím volebním období?

Pokud dostaneme důvěru voličů, tak se určitě budeme snažit zlepšit situaci v ulici Chomutovská. V příštím volebním období předpokládám, že začnou stavební práce na novém bytovém domě známý všem jako Slovan. Pokud budou dotační programy, dál budeme vykupovat byty v blízké lokalitě a ve spolupráci s bytovou komisí umísťovat potřebné lidi. To by mohlo přispět k omezení obchodu s „chudobou“ a velkou migrací, která obyvatele tohoto sídliště trápí. Samozřejmě toho je mnohem více, to už popsal kolega Losenický.

Co podle vás nejvíce trápí občany Kadaně?

Asi jako v celé ČR, občany trápí vysoké ceny energií. Některé to trápí už nyní, některé to bude čekat až po skončení fixace. Město jako takové nezmění ceny silové elektřiny, ani plynu, nicméně díky tomu, že máme ve vlastnictví Tepelné hospodářství, tak již teď víme, že ceny tepla pro příští rok jsou jasně dané

a v tomto ohledu se lidé, kteří jsou zásobovaní teplem od nás, se bát nemusí. Dobrou zprávou je, že jsme se ještě před krizí s energiemi zapojili do projektů úspor od Národní rozvojové banky. Získané zkušenosti s např. instalací solárních panelů, výměnou osvětlení atd. se budeme snažit sdílet s bytovými družstvy i s SVJ, tak aby každý tento subjekt mohl na svých budovách ušetřit v konečné ceně i pro obyvatele bytů.

Jaké investice chcete, pokud dostanete příležitost, v následujícím volebním období prosazovat?

Většinu investic popsal kolega Losenický. Já bych jen doplnil, že se chystáme pokračovat se setkáváním s obyvateli sídlišť, ze kterých plynou i zajímavé podněty na opravy chodníků, lepšího parkování i péči o místní zeleň. Zkrátka větší investice jsou teď jasné. Co není jasné je, jaká bude ekonomická situace v ČR a ve světě, proto budeme s veřejnou „kasou“ nakládat velmi opatrně. 

Napsal(a): (placená inzerce)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video