Želeč má naději. Fotbalovou přípravku!

Alla Želinská 2022-09-29 17:55:00

Přispěl na ni i Fond Logit ve spolupráci s Ústeckou komunitní nadací.

Tělovýchovná jednota JZD Želeč získala na jaře letošního roku finanční dar ve výši 20 000 Kč pro fotbalovou přípravku, kterou navštěvují děti předškolního a mladšího školního věku z obce Želeč a jejího okolí. Projekt „Fotbalová přípravka“ byl podpořen z prostředků Fondu LOGIT administrovaného Ústeckou komunitní nadací. Od května 2022 bylo tedy možné do oddílu přijmout dvacet holek a kluků, kteří se společně se svými rodiči pravidelně scházejí každou středu v odpoledních hodinách na fotbalovém hřišti v Želči.

Fotbal v obci Želeč má opravdu dlouholetou tradici, ale v současné době je tělovýchovná jednota zapojena už jen do okresní ligy veteránů. Z mladších ročníků se nepodařilo sestavit tým, což je vzhledem k tomu, že Želeč disponuje krásným a výborně udržovaným fotbalovým hřištěm, škoda. I toto byl jeden z důvodů, proč se místní občané rozhodli podpořit sportovní aktivity dětí a mládeže. Věkové rozpětí malých sportovců, kteří začali oddíl navštěvovat, je 3 - 7 let. O jejich pohybovou přípravu se bez nároku na finanční odměnu stará Karel Reindl s dlouholetou trenérskou praxí. Vzhledem k velikosti a různorodosti skupiny se do jednotlivých sportovních aktivit zapojují i rodiče některých dětí, zvláště tatínkové.

„Velký dík patří Martinovi Fialovi, který se stará o perfektní zázemí oddílu včetně pravidelné údržby hřiště. Z finančního příspěvku bylo dosud pořízeno základní vybavení pro rozvoj pohybových dovedností (míče, překážky, branky, rozlišovací dresy). Plánováno je pořízení fotbalových dresů s logem týmu, společnosti LOGIT a Ústecké komunitní nadace,“ přiblížil Martin Kořínek, který za želečskou fotbalovou přípravku převzal v Logitu v červnu symbolický šek na 20 tisíc korun. I jeho tři děti jsou ve fotbalové přípravce.

Před letními prázdninami oddíl uskutečnil společný cyklovýlet k nedalekému rybníku. „Myslíme si, že se nám daří naplňovat cíl projektu, chceme u našich dětí podpořit rozvoj pohybových dovedností a vytvořit u nich kladný vztah ke sportu jako takovému, což je zvláště v dnešní době velice důležité. Velmi oceňujeme to, že jsme dostali možnost otevřít oddíl pro nejmenší děti přímo v obci. Ne každý si může dovolit vozit své děti na volnočasové aktivity do města. Pravidelná setkávání a podpora sportovního oddílu přispívají k větší sounáležitosti místních obyvatel, k podpoře veřejně-prospěšných aktivit a v neposlední řadě k posilování vztahu lidí k místu, kde žijí,“ dodal aktivní tatínek a jeden z vedoucích Martin Kořínek.

Foto: Martin převzal šek s nejmladší Josefínkou, do přípravky chodí všechny tři dcery Kořínků - také Magdalénka i Anička.

                 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video