Maturitní ples 2022: Oktaváni se vypraví do vesmíru pro zmizelé hvězdy

Alla Želinská 2022-12-07 14:40:00

Neuplynul ani půlrok, a v Národním domě v Podbořanech zase budou plesat maturanti z oktávy gymnázia. Kvůli covidu loňští oktaváni museli svůj maturitní ples posunout až na konec června, tedy až po maturitních zkouškách. Letošní oktaváni si svůj maturák užiji v obvyklém termínu, již tento pátek 9. prosince. Jejich o rok starší kamarádi plesali v antickém stylu, současní oktaváni zvolili téma Vesmír.

„Vážení rodiče, pedagogové, přátelé, známí a absolventi, srdečně vás zveme na maturitní ples třídy oktávy gymnázia Podbořany... Připojte se k nám na naši vesmírnou expedici za účelem nalezení ztracených hvězd. Můžete se těšit na kapelu Flash, Dj Karla Fialu, moderátora Marka Foldu, světelnou show, spoustu tance a zábavy. Vstup do sálu bude umožněn od 19:00 a oficiální zahájení plesu proběhne v 19:45. Těšíme se na vás! Oktáva 2022/2023,“ zvou oktaváni, spolu se svou půvabnou a charismatickou třídní učitelkou Lucií Haragovou. Mimochodem bude to i její další ples po necelém půlroce, protože jako třídní do oktávy dovedla maturanty 2021/2022, s nimiž se loučila 24. června na jejich plese.

V pátek oktaváni budou mít na svém maturáku i svoji bývalou třídní učitelku Marcelu Svejkovskou, která je vedla od primy do kvarty. „Nedokážu vybrat, která vzpomínka na vaši třídu je nejkrásnější. Chvíle na školních výletech na Berounce, u rybníku Jadran, v Jesenici nebo Kralovicích, kdy jsme společně nachodili desítky kilometrů, při kterých jste mě často proklínali a pak (doufám) v dobrém vzpomínali? Nebo vaše nádherná divadelní představení, která jste hrávali během adventního času – to o Betlémě i Dickensovu Vánoční koledu? Možná chvíle v učebně, kdy jsme společně objevovali krásy literatury, překonávali češtinářské zádrhele a bádali v naší minulosti? Při tom všem jste byli vnímavými a zapálenými objevovateli a pro mě velkou inspirací. Nezapomenu nikdy na spolupráci a nezištné nasazení při charitativních koncertech, u jejichž organizace jste roky stáli. Ale nejvíc si cením toho, jak jste stáli jeden při druhém a byli spolu rádi. A já děkuju za to, že jsem vás několik let mohla na vaší gymnaziální cestě doprovázet,“ napsala jim M. Svejkovská do maturitních novin.

Od kvinty do sexty gymnazisty vedla paní učitelka Hana Kyliánková, která by určitě ráda se "svými" bývalými dětmi zaplesala. Ovšem nyní se musí starat o vlastní - je na mateřské dovolené. A tak jí oktaváni jistě pošlou vesmírný pozdrav aspoň zprostředkovaně. 

Podbořanská oktáva čítá jedenáct studentů. Na maturitní ples si šetřili z třídního fondu, oslovovali sponzory, zapojili se do fotosoutěže, ve které mohli maturanti získat 150 tisíc korun na maturák, nebo aspoň fotokoutek. Maturantům vypomáhají s těmi vyššími náklady i rodiče. Každopádně jsou všichni rádi, že po dvou letech covidových omezení to mohou oslavit s plnou parádou.

A kdo že jsou ty (ne)zmizelé hvězdy, které zazáří ve vesmíru maturitního plesu 2022? David Bartuška, Tadeáš Kačírek, Markéta Krmenčíková, Mariana Krupičková, Eliška Pěknicová, Matyáš Svitok, Tomáš Sýkora, Veronika Šarochová, Erik Šindelář, Sandra Trinerová a Markéta Vilimová.

Milí oktaváni, maturitní zkoušky vás teprve čekají za několik měsíců, určitě bravurně zvládnete didaktické testy i ústní zkoušky. Teď si užijte svůj večer, ať máte na co vzpomínat. Hodně štěstí!


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video