Vstup na hřbitov postrádá důstojnost. V plánu je komplexní revitalizace

Hedvika Mašková 2022-12-25 13:24:00

Zídka vedle hlavní brány městského hřbitova, na níž se nachází vitrína, kam se vyvěšují smuteční oznámení, je oprýskaná a nebudí zrovna ten nejlepší dojem. Na tento nedostatek nás upozornila jedna z našich čtenářek a my se proto zeptali provozovatele hřbitova, kterým je Technická správa města Žatce, zdali má v plánu zeď opravit.

Jednatel městské společnosti Andrej Grežo nám prozradil, že se zpracovává studie revitalizace městského hřbitova, která byla v předminulém týdnu představena vedení města, radním a zástupcům jednotlivých odborů městského úřadu. Studie je aktuálně zpracovaná na 90 procent. Po schůzkách budou ještě doplněny drobné úpravy do konečné verze.

,,Studie řeší komplexně prostor hřbitova - potencionální prostorové využití, obnova kaple, vstupní prostor, zeleň, mobiliář atd., a samozřejmě předběžné finanční náklady. Z uvedeného vyplývá, že i prostor, tj. zeď, je předmětem následné obnovy. Studie bude v nadcházejícím roce představena zastupitelům a veřejnosti (předpokládám hned na začátku roku 2023). Následně bude stanoven další postup spolu se zajištěním finančních prostředků,“ sdělila vedoucí odboru rozvoje města Kateřina Mazánková.

,,Pokud by proces vedoucí k realizaci revitalizace městského hřbitova trval příliš dlouho, necháme zídku opravit. Jestliže se revitalizace provede během příštího roku, počkáme,“ reagoval Andrej Grežo.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video