Vaření piva v Žateckém pivovaru je po krátké přestávce znovu obnoveno

2023-01-11 12:50:00

Žatec je nejen městem chmele, ale i piva. První várka byla v našem městě uvařena již roku 1801. Zpráva o tom, že Žatecký pivovar po více než 220 letech omezí provoz a ukončí svou tradiční výrobu, se kterou společnost přišla loni v dubnu, proto řadu lidí zarmoutila. Nic ovšem není tak černé, jak se na první pohled zdá. Milovníci žateckého piva o svůj oblíbený mok rozhodně nepřijdou. Žatecký pivovar je nyní sice menší, zato však modernější. A to nejdůležitější, vaření piva v něm zůstává zachováno.

,,Všem příznivcům Žateckého piva můžeme s radostí oznámit, že se nám po devíti měsících stavebních a instalačních prací podařilo v areálu Žateckého pivovaru na Žižkově náměstí zprovoznit zcela nový a zároveň menší a modernější pivovar. Nová technologie je umístěna na místě původní kotelny a umožní nám uvařit 2 000 – 2 500 hektolitrů piva ročně,“ sdělil Martin Kec, jednatel společnosti Sedmý Schod, která nyní pivovar provozuje.

Díky pokročilé technologii vaření je v současné době Žatecký pivovar schopen vyprodukovat nejrůznější druhy piv, včetně, v posledních letech velmi populárních, svrchně kvašených. ,,V naší nabídce zůstanou i tři značky z původního portfolia Žateckého pivovaru, konkrétně Žatecká jedenáctka, Sedmý schod a Plavčík. Během ledna již budeme stáčet sudy o velikosti 15, 20, 30 a 50 litrů. V únoru plánujeme přidat láhve o objemu 0,75 litrů a o několik týdnů později i plechovky o obsahu 0,5 litru,“ dodal Martin Kec.


Na jedno žatecké točené si budou moci zájemci zajít i do místních hospod. Pomyslnou vlajkovou lodí pivovaru se stala restaurace U Orloje, která v nedávné době také znovuobnovila svůj provoz. ,,Od února budou naše piva v nabídce i v dalších, nejen regionálních hospodách a restauracích. Všechny druhy láhvových a plechovkových piv pak budou k dostání v prodejně před pivovarem a postupně také v dalších vybraných prodejnách a pivotékách,“ prozradil dále Martin Kec.

Další výhodou nově i staronově vařeného žateckého piva je, že není pasterované. Díky tomu jsou v něm zachovány všechny zdraví prospěšné látky a má tak i lepší chuť. ,,Všechna naše piva splňují ty nejpřísnější hygienické a kvalitativní normy. Všem našim budoucím zákazníkům můžeme slíbit, že naše piva budou chutnat skvěle,“ ujišťuje spotřebitele sládek pivovaru. (PI)


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video