Chystá se úplná uzavírka u Trnovan. Objízdná trasa bude v délce 45 km

Hedvika Mašková 2023-01-31 12:37:00

Do konce prvního čtvrtletí tohoto roku bude zahájeno výběrové řízení na zhotovitele stavby ,,Rekonstrukce mostu ev. č. 225-009 přes Blšanku” u Trnovan. Stavba bude probíhat za úplné uzavírky a dojít by k ní mělo ještě letos. Po opravách mostu přes Blšanku bude následovat rekonstrukce mostu přes trať Českých drah, který se nachází v těsné blízkosti na stejné komunikaci.

,,Při rekonstrukci mostu ev. č. 225-009 přes Blšanku u Trnovan bude uzavírka rozdělena na dvě etapy. V první z nich bude prováděna rekonstrukce mostu a bude uzavřen úsek ke křižovatce s komunikací do části obce Trnovany tak, aby do této oblasti byl umožněn vjezd bez dopravního omezení. V navazující etapě bude uzavírka rozšířena až za hranici křižovatky, kdy o termínu uzavírky budou účastníci silničního provozu informováni prostřednictvím DZ č. IP22 ,,Změna organizace dopravy”. Rezidentům bude v dohodnutou dobu povolen vjezd a zajištěna tak obslužnost dotčené lokality. Provoz bude v tomto případě řízen označenými, způsobilými a náležitě poučenými osobami. Uzavřený úsek bude ohraničen příčnými zábranami s výstražnými světly typu 1, za nimiž budou umístěna betonová svodidla zabraňující pádu vozidla. Pohyb pěších bude umožněn prostřednictvím lávky se zabezpečením.

Objízdná trasa v délce 45 km, je vedena po sil. č. II/225 do Žatce, dále po sil. č. I/27, sil. č. II/607 do Postoloprt, sil. č. I/7 a odtud zpět na sil. č. II/225 až k uzavřenému úseku a po stejné trase v opačném směru,” vysvětlila tisková mluvčí Ústeckého kraje Magdalena Fraňková a dodala: ,,Po rekonstrukci mostu přes Blšanku bude následovat akce ,,Rekonstrukce mostu ev. č. 225-008 přes trať ČD”. V současné době se ještě projednávají poslední podmínky pro vydání stavebního povolení a z toho důvodu ještě není ani odsouhlasena objízdná trasa a uzavírka. Před zahájením akce budou občané prostřednictvím města Žatec a obce Trnovany informováni o aktuální uzavírce a termínu zahájení stavby.   



Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video