Koncept Dočesné stejný jako loni. Proběhlo první jednání organizačního štábu

Hedvika Mašková 2023-02-01 12:41:00

Olympic, Xindl X, Tomáš Klus, Sto zvířat, Tata Bojs, Trautenberk a další. To jsou pěvecké hvězdy, které vystoupí na 66. ročníku Žatecké Dočesné. Většina z těchto zvučnějších jmen vystoupí v areálu letního kina, kde bude stejně jako loni placený vstup.

Model Dočesné zůstane v tomto roce zachovaný, půjde o dvoudenní slavnosti chmele a piva v pátek 1. a sobotu 2. září. Doprovodný hudební program se odehraje na několika scénách, z nich placená bude jediná – v letním kině. Do konce ledna bylo možné zakoupit si vstupenky za 390 korun, od 1. února za 590 korun a od 1. září za 790 korun.

Zřejmě největším tahákem budou Olympic, pro něž bude vystoupení v letním kině jednou ze zastávek jejich turné k 60. výročí založení kapely. Velké množství diváků bude mít určitě i písničkář, textař, skladatel a herec Tomáš Klus. Za posluchači alternativního metalu pak dorazí z Klatov kapela Trautenberk. A známé písně si budou moci návštěvníci Dočesné zazpívat s hudebníkem Xindl X.

Předminulé úterý se rovněž uskutečnilo první jednání organizačního štábu Dočesné. Organizátoři prozradili, že připravují mnoho novinek.

Kromě hlavních scén budou jako každoročně součástí oslav chmele i doprovodné akce. Jednou z nich je i festival Underwall konaný v areálu skateparku pod Nákladní ulicí.

,,Letos máme desáté výročí od založení našeho sdružení, takže se snažíme něco zajímavého vymyslet. Zatím to vypadá, že Underwall stage bude oficiální součástí Dočesné, a to opět na skateparku. Chceme se navrátit k původnímu konceptu bez skate závodů, ale snad znovu s basketbalovým turnajem,” prozradil Daniel Nociar ze spolku Občasné sdružení, který byl minulé úterý rovněž pozván ke koordinační schůzce.

Foto: FB Žatecká Dočesná

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video