Na Jihu je stále nedostatek parkovacích míst. Město připravuje řešení, které chce realizovat ještě letos

Hedvika Mašková 2023-02-02 13:23:00

Téma parkování budí silné emoce. V Žatci si nejvíce stěžují obyvatelé sídlišť, zejména pak sídliště Jih, kde se nepodařilo vyřešit problém s parkováním ani vybudováním nového asfaltového parkovacího pásu podél ulice Stavbařů, kdy se sice zlepšil komfort a vylepšil celkový vzhled, ale parkovacích stání ubylo. Potřeba lidí na sídlišti je stále velká. Od-bor rozvoje města chce proto záležitost vyřešit co nejdříve.

,,S ohledem na stálý problém s nedostatkem parkovacích míst v této lokalitě intenzivně připravujeme jako odbor rozvoje města řešení, které bude možné realizovat co nejdříve nejlépe během letošního roku. Dále ve spolupráci s odborníky prověříme možnosti efektivního využití prostoru pro parkování mezi jednotlivými obytnými domy v lokalitě Jihu s cílem navýšit parkovací místa. Je ovšem potřebné respektovat stávající vedení inženýrských sítí, které je pod povrchem a dále dodržet platnou legislativu pro tento tip staveb. Další z variant je případná výstavba parkovacího domu,” prozradila našim novinám vedoucí odboru rozvoje města Kateřina Mazánková a na nadto doplnila: ,,Tak jako v ostatních městech i Žatec se potýká s nedostatkem parkovacích míst a proto je to jedna z priorit pro řešení jak pro rozvoj města tak pro politickou reprezentaci.”

Foto: Google Maps




Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video