Armáda pokračuje v opravách budov v areálu Sever. Sloužit budou podpůrným jednotkám velitelství brigády a vojenské policii

Hedvika Mašková 2023-02-23 13:11:00

Po novém oplocení a parkovišti se pokračuje v přestavbě a opravách budov v areálu kasáren Sever v Žatci, který byl několik let téměř nevyužívaný. Kompletní opravou projde většina objektů.

,,Rozšiřuje se zázemí pro vojáky, jelikož budovy nacházející se při příjezdu do Žatce po levé straně už jsou nedostačující. Nejedná se o žádné zásadní změny, jen o úpravu, která vyhovuje současným požadavkům armády,” sdělil tiskový a informační důstojník nadporučík Vladimír Moravec a doplnil: ,,Budovy v areálu byly z části využívané a z části ne. Po přestavbách bude část z nich sloužit podpůrným jednotkám velitelství brigády a část vojenské policii, která v areálu působila doteď. Kromě funkčnosti nám jde také o to, aby vojenský areál vypadal hezky i navenek.”

Velitelství 4. brigády rychlého nasazení, které nyní sídle v domě vedle Základní školy Komenského alej v Žatci pod letním kinem, se do „spodních kasáren“, přesouvat v současné době nebude.

V minulých týdnech došlo také k vybudování nového plotu kolem bývalého vojenského kulturního domu K-500 na Pražské ulici.       
  

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video