Najdi svého ELEKTROSAURA, projekt MŠ Kpt. Nálepky

Redakce 2023-03-16 17:16:16

Najdi svého ELEKTROSAURA. Hlásíme se opět z MŠ Kpt. Nálepky v Lounech se splněným úkolem ,,Najdi svého Elektrosaura“ z projektu Recyklohraní. Našim úkol bylo najít nejstarší elektrospotřebič, který máme ve školce nebo doma.

Najdi svého ELEKTROSAURA. Hlásíme se opět z MŠ Kpt. Nálepky v Lounech se splněným úkolem ,,Najdi svého Elektrosaura“ z projektu Recyklohraní. Našim úkol bylo najít nejstarší elektrospotřebič, který máme ve školce nebo doma.

A našli jsme – náš kamarád ze třídy, společně se svými rodiči, přinesli a zapůjčili do naší školky rádio z roku 1936, takže opravdu pořádný dědeček. Ale i jiné děti se společně se svými rodiči zapojili do této výzvy a tak jsme si prohlédli i rádio z roku 1966, starý fotoaparát, promítačku, walkman, kazeťák ,,dvojče“, mlýnek na kávu a jiné. Líbilo se nám všem prohlédnout si staré elektrospotřebiče a povídat si o tom, jak vlastně fungovaly a kdo je u dětí v rodině nejvíce používal.

Také jsme pracovali s kartičkami a obrázkovým materiálem, povídali jsme si o tom, co všechno doma děti a jejich rodiče mají a jaké elektrospotřebiče nejvíce používá maminka, tatínek a děti samotné. Také jsme vybírali vhodné místo, kam staré, rozbité nebo nepotřebné elektrospotřebiče odevzdat. Děti se moc snažily, i když některé obrázky a otázky nebyly zrovna nejlehčí. Ale my jsme si vše vysvětlili a zodpověděli.

Nakonec děti nakreslily každý svého ,,elektrosaura“ tak, jak ho vidí. Práce a úkoly to byly moc hezké, my Vás srdečně zdravíme a přejeme hezký příchod jara. S pozdravem ,,Včelky“ z MŠ Kpt. Nálepky Louny a jejich učitelky Alžběta Bělohoubková a Jaroslava Burdová. Foto: archiv školky

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video