Nádrž Petrohradská slovena před plánovanou rekonstrukcí hráze

Alla Želinská 2023-04-07 08:45:00

Poslední březnovou sobotu byla slovena nádrž Petrohradská, podrevír č. 4 revíru Blšanka 2 B, na které je hospodařením pověřena Místní organizace ČRS Podbořany. Nádrž bude pro rybolov uzavřena následující zhruba dva roky z důvodu nutné rekonstrukce hráze.

Celkem bylo sloveno cca 800 kg kapra o váze mezi 2-8 kg/ks, 200 kg lína o váze 0,4-1 kg/ks, 50 kg candáta, 50 kg štiky a 500 kg bílé ryby, dále sumec albín. Ryby byly převezeny do jiných nádrží, které jsou součástí revíru Blšanka 2 B. Výlovu se mimo MO Podbořany účastnily též lovné čety Rybochovného zařízení Severočeského ÚS v Chabařovicích a MO Ústí nad Labem.

Nádrž Očihovská, která je rovněž součástí revíru a rekonstrukce zde již proběhla, je zatím uzavřena, a to do konce dubna. Rybolov na revíru bude povolen od 1. května tohoto roku. 

Většina ryb vylovených v sobotu 25. 3. v Petrohradě byla nasazena do očihovského rybníka. Jeho rekonstrukce již byla dokončena a předána Povodí. Zůstává v pronájmu Severočeskému územnímu svazu Českého rybářského svazu. "Očihovský rybník se napouští již od počátku roku. Odhaduji, že při dobrých hydrometeorologických podmínkách by mohl být na plné provozní hladině koncem léta," upřesnil Ondřej Fudaly, hospodář Místní organizace ČRS Podbořany. 

Foto z petrohradského výlovu: Jan Skalský, tiskový mluvčí SÚS ČRS. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video