V Klášterní zahradě je rušno. Na sezónu se chystá několik novinek

Hedvika Mašková 2023-04-26 10:00:00

Zahrada u Kapucínského kláštera v Žatci je místem klidu a odpočinku. Jelikož se nachází na strategickém místě v historickém centru města, je hojně navštěvovaná, a to především maminkami s dětmi. Ve spodní části zahrady jsou kamínkové cesty a udržovaný trávník, kde si lze uspořádat třeba piknik. Běhají tu pávi, v ohradě se pasou kozy a ve voliéře poletují andulky a korely. Pořádají se tu i různé kulturní akce. V horní zahradě se nachází relaxační prostor, dětské hřiště, bylinková zahrada a další krásná zákoutí. Klášterní zahrada je součástí areálu Chrámu chmele a piva v Žatci, který se o ni zároveň stará a v letošním roce připravuje několik novinek.

,,V předminulém týdnu byly dokončeny práce ve vrchní části zahrady u dětského hřiště. Z důvodu vyšší bezpečnosti sem byl navezen štěrk jako dopadová plocha, který se ještě obehnal palisádami,“ sdělil našim novinám manažer turismu Chrámu chmele a piva Karel Havelka a doplnil: ,,Současně probíhají dílčí opravy popadané omítky vnitřních zdí plotu. Dále máme pozvaného profesionálního vinaře, který provede řez vinné révy na naší malé vinici.“

Co se týče spodní části zahrady, ta je nyní z části obléhána dělníky, kteří provádějí rozsáhlou rekonstrukci kláštera, kde po přestavbě vznikne robotické a spolkové centrum. Nicméně i zde má Chrám chmele a piva na sezónu něco naplánovaného.

,,Jelikož se v klášterní zahradě koná přes léto spousta akcí a samozřejmě i mnoho svateb, rádi bychom do prostoru k altánu pořídili vkusný dřevěný domek, který by posloužil jako zázemí pro pořadatele a úschovna některých nezbytností,“ doplnil na závěr, na co se lze na zahradě letos ještě těšit, Karel Havelka.    

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video