Zase ta nelegální herna. Celníci v ní zabavili automaty

Redakce 2023-07-08 13:16:07

Kadaň - Čtyři nelegální hrací automaty v hodnotě 340 tisíc korun, dále 13 klíčů k těmto automatů a hotovost určenou k výplatě výher ve výši 15 700 korun zajistili celníci v uplynulých dnech v centru Kadaně.

Kontrolu zaměřenou na dodržování zákona o hazardních hrách provedli ústečtí celníci v jednom „klubu“. Ten si nevybrali náhodou. Již na konci února zde odhalili pět nelegálních herních automatů.

Nyní zjistili, že jsou zde opět provozována technická herní zařízení označená „ARTUSEN“ v rozporu se zákonem. Celníkům nebyla předložena žádná povolení potřebná k jejich legálnímu užívání, a tak herní zařízení založené na kombinaci náhodného, znalostního a dovednostního principu zadrželi a přemístili do skladu.

Provozovatel se prostě nepoučil, hrozí mu nejen trest ve formě propadnutí nelegálních automatů, ale také pokuta až do výše 50 milionů korun.

Od začátku roku provedli ústečtí celníci v oblasti hazardu 30 kontrol, porušení zákona zjistili ve 27 podnicích. Nedostatky plynuly zejména z neplnění povinností souvisejících s identifikací a evidencí návštěvníků herního prostoru, čímž byla umožněna účast na hazardní hře i osobám bez platné registrace, či vstup do herního prostoru osobám mladším 18 let, nebo osobám zapsaným v Rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách. 


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video