Aleje u Lužerad dostanou potřebnou péči

Redakce 2023-07-18 09:27:05

Louny - Město Louny nechá ošetřit v období od září do listopadu dvě jasanové aleje v Lužeradech. První alej lemuje místní nezpevněnou komunikaci, spojující Lužerady s nedalekou zahrádkářskou kolonií, u které bude provedeno ošetření pravé strany aleje (u chmelnice). Levá strana aleje byla již v rámci dotace ošetřena na podzim 2022. Druhá alej vede kolem hospody směrem do polí.

V rámci ošetření budou provedeny bezpečnostní řezy, lokální redukce z důvodu stabilizace, obvodová redukce, úprava průjezdního či průchozího profilu, sesazovací řez a instalace dynamické vazby. Dále bude provedeno postupné kácení stromů ve špatném zdravotním stavu. Celkem bude ošetřeno šedesát devět jasanů.

Ošetření dřevin bude provedeno v rámci dotace Program pro rozvoj ekoagro oblastí v Ústeckém kraji na období let 2022 až 2025, oblast podpory 1) Obnova krajiny a biodiverzity na území Ústeckého kraje. Dotace je poskytována ve výši 80 % uznatelných nákladů.

Ošetření alejí provedou specializované firmy. Cena za ošetření první aleje činí 198 tisíc korun, cena za ošetření druhé aleje činí 196 700 korun. (red)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video