Hasičům z koštické jednotky se rozzářily oči

Redakce 2023-10-08 14:32:00

Louny, Koštice - Pátek byl pro hasiče z jednotky dobrovolného sboru hasičů obce Koštice velkým dnem. Převzali Scanii od HZS ÚO Žatec.

Na stanici HZS v Lounech proběhlo předání Scania CAS 24 4x4, která byla ve stavu HZS Ústeckého kraje, ÚO Žatec od roku 2005. Dle slov předávajících se jedná o jedno z jejich nejbezpečnějších a nejspolehlivějších vozů a jen velmi těžko se s ní loučí, ale klíčky předali s velkou radostí a vědomím, že bude koštickým hasičům dobře sloužit dalších několik, možná i desítek let.

,,Pro koštické hasiče je svátek, dostat takové auto. Já už něco pamatuji, a když jsme v roce 1975 dostali od armády Trambuse, měli jsme stejně velkou radost a to už uplynulo skoro padesát let. Dnes, když přebíráme tuto překrásnou Scanii, budeme si jí opravdu vážit a doufám, že bude klukům z jednotky sloužit stejně tak dobře, jako sloužila hasičům z ÚO Žatec,“ vyjádřil své pocity starosta Krajského sdružení hasičů ČMS Jiří Henc, jehož domovinou jsou právě Koštice.

Klíčky od vozu převzal od mjr. Jakuba Vlčka, zástupce ředitele ÚO Žatec sta-rosta obce Koštice Vladimír Jaroš a byl plný dojmů. ,,V prvé řadě bych chtěl poděkovat HZS Ústeckého kraje za tento dar, kterým se splnil sen celé generace místních koštických hasičů. Chtěl bych jim tímto popřát, aby jim auto sloužilo k jejich spokojenosti, a aby sloužilo hlavně bez nehod a spolehlivě. Jsem rád, že toto auto v Koš-ticích bude, protože se za poslední rok ohromně zvýšil počet výjezdů místní jednotky a z toho důvodu si myslím, že je tento dar opravdu oprávněný a bude sloužit tam, kde je potřeba.“

Starosta obce následně předal klíčky veliteli jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Koštice Stanislavovi Fryčovi. Ten převzal klíčky s poděkováním za předání starší, byť pro něj nové Scanie. Jednotka má velkou radost, protože její technika je stále starší, a proto si váží vozu, který je spolehlivý a nečekají je s ním žádné obtíže. (sok)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video