Úvod   /   Zprávy   /   Den pro dětskou knihu

Den pro dětskou knihu

Redakce 2023-12-10 14:33:00

Louny - V Městské knihovně Louny se v sobotu 25. listopadu konala úspěšná akce pro děti i celé rodiny. Proběhla v rámci celostátní aktivity ,,Den pro dětskou knihu". Tato tradice začala v roce 2006 v děčínské knihovně a od následujícího roku se k ní přidaly knihovny z celé republiky. Cílem je ukázat knihovnu jako příjemný a bezpečný prostor, který láká návštěvníky k objevování světa knih, ale nabízí také pestrou paletu aktivit pro malé i velké.


Přes nepřízeň počasí navštívilo v sobotu lounskou knihovnu několik set malých i velkých návštěvníků. Letošní ročník,,Dne pro dětskou knihu" měl podtitul "Animáci mezi námi". Zábavný program pro děti se tak nesl v duchu kreslených postav z pohádkových příběhů z knížek i filmů. Marshall z Tlapkové patroly, Maková panenka, Fifinka, Křemílek, brouk Pytlík, Pepek námořník či Čapkova kočička - ti všichni se snažili děti zaujmout a pobavit. Holky a kluci plnili rozmanité úkoly na stanovištích. Odměnu za jejich snažení jim pak předala pohádková babička. Pro zájemce byly připraveny tvořivé dílny - malování dřevěných domečků, zvířátek či kamenů, tvorba placky s vlastním obrázkem i oblíbené malování na obličej. Dětské oddělení nabídlo odpočinkovou zónu s polštáři, knížkami i hračkami. Děti také mohly získat první průkaz do knihovny na rok zdarma. Kavárna nabízela teplé nápoje i něco dobrého a na ohni na dvorku bylo možné si opéct vuřty. Nedílnou součástí této akce byla i dětská vystoupení. Foto z akce vlevo.

V celé knihovně panovala příjemná atmosféra - dětské úsměvy, dobře naladění dospěláci a všudypřítomná pohoda. Městská knihovna tak opět potvrdila svou roli kulturního centra města, které dokáže zaujmout a nabídnout aktivity pro malé i velké. (Jana Hrbková)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video