Ke 125. výročí vyhlásila žatecká základní škola soutěž

Hedvika Mašková 2024-02-08 13:51:00

Základní škola nám. 28. října v Žatci letos oslaví krásných 125 let od svého založení. Oslavy sice proběhnou až 18. května, ale už nyní je možné zapojit se do soutěže, kterou škola ke svému jubileu vyhlásila.

Jedná se o tvořivou soutěž s podtitulem ,,Co se vám vybaví: Když se řekne ,,3. ZŠ”...”. Soutěžit lze v oblastech literární (báseň, vyprávění, úvaha, fejeton,...) výtvarné (kresba, malba, koláž, model,...), fotografické a hudební. Díla můžete posílat do konce března na emailovou adresu 3zszatec@3zszatec.cz, případně je osob-ně donést k zapůjčení do školy. Zároveň nezapomeňte uvést své jméno, věk a kontakt. Soutěž bude vyhodnocena na květnových oslavách školy.

Vedle soutěže je rovněž možné zapojit se do výzvy ,,Pošli foto”, tedy jakoukoli vzpomínku spojenou se základní školou. I pro fotografie platí uvedená emailová adresa, termín a způsob dodání zmiňovaný výše v textu. K fotce připište své jméno, kontakt a případně název či popis.

Základní škola ovšem pořádá během celého letošního školního roku zajímavé akce pro žáky a rodiče a pro veřejnost. I vy se můžete v únoru zapojit do akce s názvem ,,Přijďte si k nám zasportovat...”. V březnu pak dne otevřených dveří nebo tradičního úklidu kolem řeky. V dubnu ještě proběhne Běh za školu a v květnu vystoupení pro seniory. Na žáky čekají ještě projektové dny, keramická dílna nebo velikonoční tvoření.         

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video