Můj soused podvodník. Tak by mohl znít zfilmovaný příběh seniorky z Lounska

Redakce 2024-02-12 08:35:00

Lounsko - Kriminalisté z lounského oddělení hospodářské kriminality i nadále bojují s podvodníky. V rámci odhalování trestné činnosti na úseku podvodných investic zadrželi a následně i obvinili 73letého muže z Lounska, který měl vylákat úspory ze své sousedky.


Koncem roku 2023 lounští policisté přijali oznámení o podvodném jednání, kdy tou dobou neznámý pachatel v nejméně osmnácti případech telefonicky kontaktoval poškozenou a přitom z ní vylákal nemalé peníze. To vše pod legendou ,,výhodného investování“. ,,Hlavním cílem podvodníka bylo získat důvěru poškozené, a proto se představil jako investiční makléř, který má nyní možnost výhodné a zhodnocující investice. Dotyčný nabídl ženě, že může využít této výhodné příležitosti a své úspory zainventovat,“ přiblížil Jakub Mareš z oddělení tisku a prevence PČR.

Téměř 80letá žena podle jeho slov s vidinou navýšení svých úspor na nabídku přistoupila. Důvěrným rozhovorem zjistili, že mají společného známého, který by mohl u ženy finance vyzvednout a předat je makléři ke zhodnocení. V průběhu několika měsíců pak údajný ,,společný známý“ opakovaně dorazil k seniorce pro finanční vklad a celkově si měl převzít bezmála 210 000 korun. 

,,Toto všechno záhy zjistila dcera seniorky a uvědomila si, že by se mohlo jednat o podvodníka, proto celou věc oznámila na policii. Kriminalisté se proto začali případem zabývat a zjistili, že společným známým, který měl peníze vyzvedávat, je soused poškozené. V průběhu prověřování zjistili, že známý a takzvaný falešný makléř je zřejmě jedna a tatáž osoba, která finančními prostředky seniorky však již nedisponuje,“ řekl k případu J. Mareš.

Jelikož dle informací kriminalistů 73 letý muž peníze nezainvestoval dle dohody, ale do poslední koruny je měl prohrát v hazardních hrách, vyslechl si obvinění z přečinu podvodu. V případě uznání viny soudem mu za popsané jednání hrozí až pět let odnětí svobody nebo peněžitý trest. (pčr)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video