Úvod   /   Zprávy   /   Z Telec na Dakar

Z Telec na Dakar

Miroslav Blažek 2024-03-04 08:02:00

Rachot soutěžní Tatry a přeplněné perucké kino bylo událostí pátečního večera. Obdivovatelé techniky si mohli prohlédnout automobil, který začátkem roku najel tisíce kilometrů v písečných dunách Saudské Arábie. Členem posádky byl náš kamarád Jirka Tomec z Telec. A jak se vše událo, si vyslechli všichni v hledišti i foyer kina.

Jirka a jeho kamarád Daniel Stiblík již léta jezdí mistrovství ČR v truck trialu a v posledních letech byli mechaniky českých týmů na Rallye Dakar. V září 2023 si řekli, že by chtěli také jezdit soutěže, ale na Dakar nemysleli. Koupili si Tatru bez motoru a požádali kamarády z roudnické Buggyra CZ&SK o pomoc. Co se však stalo, Martin Koloc (majitel týmu) jim nabídl loňskou dakarskou Tatru. Jeden malý trénink v pískovně a nadšení kamarádi kývli na nabídku Rallye Dakar 2024 jet. Nastaly tři měsíce každodenní práce od nevidím do nevidím a vyřizování možných i nemožných záležitostí. Museli sehnat i navigátora - povedlo se, Lukáš Kvasnica byl skvělým výběrem, dále sehnat servisní Tatru a mechaniky do týmu. Začátkem prosince bylo vše v rámci možností připraveno a stroje mohly být převezeny do místa soutěže. Před Novým rokem tam za nimi odlétl šestičlenný tým. Poslední přípravy, 5. ledna Prolog a 6. ledna spolu s dalšími 47 kamiony ostrý start nové posádky, z níž ani jeden člen nikdy Dakar, nebo podobnou soutěž nejel.

A jak vše dopadlo? Po mnoha překážkách, haváriích, náročných opravách a asi 8000 km posádka Daniel Stiblík, Lukáš Kvasnica, Jiří Tomec dojela do cíle Rallye Dakar na 21. místě, jako jedna z poloviny startujících, které soutěž dokončily. Neskutečný úspěch nadšených "kluků z vesnice". text, foto: (mPb)


Napsal(a): Miroslav Blažek

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video