Výstava fotografií generála Františka Fajtla

Redakce 2012-08-22 00:18:00

Peruc – V pondělí 20. srpna uběhlo přesně 100 let od narození stíhacího pilota ze druhé světové války, generálporučíka Františka Fajtla, D.F.C. K tomuto výročí se v Doníně před rodným domem a na letišti Panenský Týnec konaly v sobotu 18. srpna vzpomínkové akce. Ovšem těmto slavnostem předcházela ještě dopolední vernisáž fotografií a dokumentů ze života Františka Fajtla v našem regionu.

Galerista Miroslav Blažek shromáždil mnoho fotografií od docházky do měšťanky v místní škole, až po křest jeho poslední knížky Z Donína do oblak v Lounech v květnu roku 2000. A některé fotografie byly zcela neznámé i pro manželku Hanu, která vernisáž navštívila s celou rodinou. Velice poutavá výstava je přístupná o víkendech a svátcích až do 28. října a stojí opravdu za zhlédnutí. Na snímku je Hana Fajtlová při prohlídce výstavy v Galerii U Plazíka. Více snímků z oslav 100. výročí narození donínského rodáka najdete ve fotogalerii na této straně.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video