Školáci se pustí do úklidu břehů Ohře. Pomozte jim!

Alla Želinská 2024-03-05 15:30:00

Krásnou tradici dodržují školáci z „Trojky“. Žáci 8. třídy ZŠ nám. 28. října v Žatci opět chystají úklid obou břehů řeky Ohře - v rámci jarní kampaně Ukliďme Česko.

Sběr odpadků začne od hřiště FK Slavoj Žatec přes železný most po cyklostezce směrem k fotbalovému hřišti s umělým povrchem a přes lávku zpět ke hřišti Slavoje Žatec. Úklidová akce proběhne ve čtvrtek 21. března dopoledne, konkrétně od 8 do 11:40 hodin. Všichni, kdo se budou chtít přidat a pomoci s úklidem oblíbené lokality pro procházky, budou vítáni!

„Žádáme o spolupráci, pomoc a podporu všechny milovníky přírody,“ obrací se na veřejnost učitelka osmáků Silvie Svobodová. Chcete-li se domluvit konkrétněji, můžete přes email: svobodovas@3zszatec.cz.

Školáci z 3. ZŠ tuto lokalitu uklízejí pravidelně dvakrát ročně - také na podzim. Posledně loni v říjnu se do akce společně s žáky a jejich učitelkou zapojil také pan školník, s technickým a organizačním zabezpečením pomohly technické služby města, městská policie a městský úřad.

Nasbíraného odpadu je pokaždé bohužel velké množství, proto každý pomocník se hodí! „Děkujeme všem, kteří jsou natolik zodpovědní k našemu životnímu prostředí, že své odpadky odhazují do košů, a to nejlépe do těch na tříděný odpad. Pomůžete tak nejen nám, ale hlavně přírodě, a vlastně sami sobě,” dodávají organizátoři. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video