Řešení parkování v ulici Boženy Němcové. Město chce umístit nové značky

Hedvika Mašková 2024-03-21 11:47:00

Odbor dopravy obdržel od Města Žatec podnět na řešení parkování vozidel v ulici Boženy Němcové. Začátkem měsíce zveřejnil záměr v umístění dopravních značek ,,parkoviště podélné stání” v dané ulici od čp. 1722 k čp. 371 a vyznačení vodorovné dopravní značky ,,zákaz zastavení” v délce pěti metrů před přechodem pro chodce u čp. 1722.

V ulici Boženy Němcové se vždy parkovalo podél pravé strany komunikace ve směru od ulice Svatováclavská. Při podélném parkování je pak třeba dodržet obecnou úpravu silničního provozu, tedy nechat na silnici alespoň šest metrů volno, tedy tři metry pro každý směr jízdy. Kvůli zvyšujícímu se počtu vozidel a nedostatku parkovacích míst začali řidiči parkovat v ulici na obou stranách vozovky.

,,Na základě oznamování občany dotčených ulic, začala Městská policie řešit přestupková jednání řidičů zaparkovaných vozidel. Zájmem města je v rámci řešení dopravy v klidu zachování těchto parkovacích míst. V rámci projednání se zvažovala možnost zjednosměrnění této ulice. V současné době je již zjednosměrněna část ulice v oblouku mezi křižovatkami ulice Třebízského. Varianta zjednosměrnění ulice by však nepřinesla žádná nová par-kovací místa, naopak by nutila řidiče vozidel objíždět celý blok ulice Boženy Němcové, Třebízského, Hájkova. Dále by musela být obrácena jednosměrka v ulici Třebízského mezi ulicí Hájkovou a ulicí Boženy Němcové. Navíc by tato úprava způsobila kolizní situace na křižovatce ulic Hájkova a Svatováclavská, kde je základní škola a v době začátku a konce vyučování je tato křižovatka velmi exponovaná příjezdem rodičů. Zřízení jednosměrky tedy nemá žádné výhody, naopak by dopravní situaci v dotčených ulicích komplikovalo,“ popsal v oznámení vedoucí odboru dopravně správních agend Jiří Dobruský.

Vlastníci nemovitostí, jejichž práva, povinnosti nebo zájmy související s výkonem vlastnického práva mohou být opatřením obecné povahy přímo dotčeni, mohou podat písemné odůvodněné námitky, ostatní osoby, jejichž práva, povinnosti nebo zájmy mohou být dotčeny, mohou uplatnit písemné připomínky v termínu do 30 dnů ode dne zveřejnění. Vyhláška byla vyvěšena 1. března.     

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video