Úvod   /   Sport   /   Ze Staňkovic do Londýna

Ze Staňkovic do Londýna

Iveta Drlíková 2012-08-21 11:36:00

Staňkovice – Na v pořadí již čtvrté paralympijské hry odlétá zanedlouho lukostřelkyně Miroslava Černá ze Staňkovic. Do Londýna se nominovala již v září loňském roku na závodech v Anglii, kde skončila druhá za Markétou Sidkovou. Mirka reprezentovala Českou republiku již v Sydney, kde mezi ženami vybojovala šesté místo. Nejlépe se jí zatím dařilo na poslední paralympiádě v Pekingu, kde v družstvech získala bronzovou medaili.  Velmi slušná umístění do páté příčky přiváží také ze světových podniků.

Víkend před odletem startovala na závodech v Novém Městě nad Metují, kde sídlí rovněž její domovský klub a ve všední dny zajížděla na pravidelné tréninky do Litvínova. „V úterý 21. srpna odjíždím do Prahy, kde nás čeká vyřízení potřebných formalit a druhý den v jedenáct hodin dopoledne odlétá celá výprava do Londýna,“ přibližuje Černá. „Letos se mi na střelnici tolik nedaří, kvůli problémům s levou  rukou, takže jsem před startem hodně nervózní. Ale samozřejmě se moc těším, vždyť je to největší svátek sportu na světě,“ dodává úspěšná paralympionička.

 

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video