Skládka, co měsíc hyzdila Alšovu ulici, zmizela

Alla Želinská 2024-03-25 09:08:00

Skládka pneumatik, autodílů a dalšího odpadu – tak to vypadalo několik týdnů na jednom místě téměř v centru města. V sobotu16. 3. to byl přesně měsíc, co vznikla tato skládka v rohu Alšovy ulice v Žatci – u bývalého autoservisu naproti prodejně a servisu šicích strojů.

„Od té doby se tím zabývala Městská policie, Městský úřad i Technické služby. Aktuálně běží lhůta z výzvy majiteli objektu a já doufám, že jejím uplynutím bude okamžitě odpad odvezen a náklady vymáhány po majiteli. Každopádně je smutné, že se nedaří takovou ostudu zlikvidovat mnohem rychleji. Tak trochu si říkám, jestli by se také čekalo měsíc, kdyby to leželo na Kruhovém náměstí, nebo náměstí Svobody,“ povzdechl na sociální síti městský Vladimír Vlach (Pirátská strana), zastupitel města a zakladatel spolku ŽOK - Žatecký okrašlovací kolektiv.

„Na skládku mě upozornil známý, který sám se to snažil před 14 dny hlásit na Technické. Dozvěděl se, že to řeší odbor životního prostředí na Městském úřadě a nemůžou to tedy odvézt. Na MÚ to má na starosti paní Svobodová (odpadové hospodářství - p.r.). Mluvil jsem s ní. Řeší to od února, aktuálně běží lhůta 15 dnů od doručení výzvy k odstranění na majitele nemovitosti (Vietnamci z Uhříněvsi),“ přiblížil nám situaci Vladimír Vlach.

Na místě zkusil zavolat Františka Zetka, který naproti má provozovnu oprav šicích strojů. „Řekl mi (a ukázal fotku), že to tam vyndali už 16. února. Prý tam byly neshody majitelů s autoservisem (poslední provozovatel snad pan Šmidílek). Údajně kvůli dohadům nad energiemi přestal servis platit nájem. V únoru to tam byla nafotit i Městská policie. Ptal jsem se i Andreje Greža na situaci. Měl zájem o moje zjištění a psal mi, že ho to také štve. Za mne je nepochopitelné, že se to tam nechá ležet víc než měsíc. Docela pochybuji, že by to stejně leželo na exponovaném místě (třeba Kruhové nám nebo náměstí Svobody),“ uvedl na náš dotaz V. Vlach.

Městská policie na místě skutečně byla. „Ke vzniku uvedené skládky jsme prováděli dne 19. 2. 2024 šetření. Zjistili jsme původce skládky a věc jsme předali příslušnému správnímu orgánu k projednání pro podezření ze spáchání přestupku podle § 117 odst. 1 písm. t) zákonu O odpadech,“ potvrdil nám ředitel MP Žatec Miroslav Solar.

Skládka o uplynulém víkendu (23. - 24. 3.) byla odklizena Technickými službami města a majitel by měl zaplatit pokutu. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video