Očima důchodce: Je v Žatci co dělat?

Hedvika Mašková 2024-04-25 11:15:00

Existuje mnoho různých způsobů, jak i ve stáří zůstat aktivním člověkem. Ovšem, je konkrétně v Žatci pro seniory dostatek možností, aby aktivního důchodu dostáli? Odpověď zní: rozhodně ano! Pokud tedy chce člověk zůstat na podzim života činorodý, v našem města si pro to příležitost vždycky najde. Příkladem aktivního žateckého důchodce je i Věra Hapáková, která využívá většiny příležitostí, jaké se tu seniorům nabízejí.

,,Dvakrát týdně ráno chodíme do Sedmikrásky, kde probíhá posilovací cvičení pro důchodce. Chodí s námi dokonce i devadesátiletá paní. Potom si zajdeme hnedle vedle na kafíčko do Kavárny S Duší, kde se nám moc líbí,” prozradila nám Věra Hapáková, která v příštím roce oslaví osmdesátiny. Společně s kamarádkami chodí také na tvoření do Kreativní dílny Sedmikrásky na Hošťálkově náměstí.

,,Alespoň dvakrát do měsíce chodím do žatecké městské knihovny půjčovat si knihy. Rovněž navštěvujeme akce, které knihovna pořádá,” dodává dále paní Věra, která se udržuje v kondici také pravidelným plaváním. ,,Mám permanentku do plaveckého bazénu, kde se mi obzvlášť líbí v páře. Díky tomu jsem neměla dvacet let rýmu!” pyšní se žatecká seniorka.

V poslední době využívá ještě programu Mederova domu, kde docházela na přednášky o dějinách města Žatce. Patří zároveň k partě seniorů, která chodí již několik let vždy jednou za čtrnáct dní hrát bowling do Kulturního domu Moskva. A těší se, až budou moci vyzkoušet i novou kuželnu.

Paní Věra Hapáková je také členkou několika spolků a svazů. Konkrétně Seniorcentra Žatec, Svazu diabetiků ČR a Svazu postižených civilizačními chorobami v Žatci. Tyto organizace pak pro své členy organizují výlety, zájezdy, návštěvy divadel a koncertů a spoustu dalších akcí.

,,Je však něco, co nám důchodcům v Žatci chybí. Rádi bychom si zašli na živou hudbu, která se hrála za našich mladých let. Na dechovku si totiž musíme vždy zajet třeba do Kulturního domu Zastávka v Lounech,” podotýká Věra Hapáková a na závěr dodává: ,,Každý rok se účastním i reprezentačního plesu Domova pro seniory a pečovatelské služby Žatec. Musím vyzdvihnout, že pan Antoni se o žatecké důchodce stará moc hezky.”   

Foto: Fotografie z pobytu na Červeném Hrádku organizovaný Sedmikráskou Žatec. Paní Věra Hapáková druhá zprava. Z archivu V. Hapákové

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video