Kino Praha: Čeká se na dotaci

Redakce 2024-04-22 08:32:52

Chomutov – Co bude s kinem Praha? Dlouho zavřená a chátrající budova v centru města se má proměnit v nový prostor, čeká se, jestli město dostane dotaci.

Před dvěma lety město představilo vizi, že by se bývalé kino mělo proměnit v coworkingové centrum, tedy ve sdílené kanceláře a prostory pro přednášky, konference či kultury.

Jestli s kinem něco bude, asi rozhodnou dotace. Město podalo dvě žádosti o desítky milionů. „Jednu do Operačního programu Spravedlivá transformace, kde žádáme o více než 58 milionů korun. Druhá dotace se týká optimalizace energií a je z Operačního programu Životní prostředí. Tady počítáme s částkou cca 13 milionů korun,“ uvedl náměstek primátora Milan Petrilák. Dodal, že zvláště první zmíněná dotace je pro zahájení revitalizace budovy zásadní. Pokud město neuspěje, přestavbu nerozjede. Prvotní odhady počítají s rozpočtem přes devadesát milionů korun.

Petrilák dodal, že do konce letošního roku by měla být hotová projektová dokumentace, do konce roku 2027 bude hotová stavební část a do konce roku 2028 chceme zahájit provoz. Tedy v případě, že město peníze získá.

S čím vším přestavba budovy počítá? S celkovou optimalizací energetické náročnosti budovy – to obnáší od zateplení stropů i střechy, výměny oken za izolační skla, až po výměnu vstupních dveří a rozvodů vytápění se zdrojem v podobě tepelného čerpadla. Připravuje se i osazení LED osvětlení a vzduchotechnikou.

Je možné, že dva roky starý návrh na přestavbu kina ještě projde drobnými úpravami. 

Vizualizace: Město Chomutov 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video