Někteří lidé si ničeho neváží. Na hřišti Ráj objevují opakovaně nepořádek

Hedvika Mašková 2024-05-21 10:00:00

Dětské hřiště Ráj na konci Holečkovi ulice v Žatci si získává mezi lidmi na čím dál tím větší oblibě. Oproti jiným žateckým hřištím se totiž zásadně odlišuje. Vyhrají si na něm děti i dospělí. Nachází se tu například kuželková dráha, basketbalový koš, houpačky, klouzačky, velké pískoviště s bábovkami, kočárky, dětský zahradní domeček, odrážedla, tříkolky, koloběžky nebo stanoviště pro hru házení kroužků na tyč a spousta dalšího. Platí tu pravidlo, že si návštěvníci hřiště po sobě uklízejí, a to nejen odpadky, ale také vracejí hračky na své místo. Mezi příchozími se ovšem najdou i ti neukáznění, kteří si tohoto zázemí vytvořeného občany pro občany, neváží.

,,Opakovaně se stalo, že jsem našel hračky na hřišti rozházené všude, dokonce i na cestě. Přijde mi, že tam někdo chodí a dělá to naschvál,” postěžoval si nám v minulých dnech František Trejbal, který je zakladatelem hřiště. Ve svých 83 letech ho jezdí několikrát denně kontrolovat a neustále ho vylepšuje. S tím mu pomáhají také manželé Vrbovi.

Není to však poprvé, kdy se s nepořádkem na hřišti zmiňovaní manželé nebo pan Trejbal setkali. V nedávné době se do-konce na hřišti povalovaly prázdné lahve od alkoholu a další neuklizené odpadky. Také se stalo, že některé hrací prvky někdo záměrně poničil.

Nad špatnými skutky ale převládají pozitivní ohlasy na existenci tohoto jedinečného místa. Vždyť jen v návštěvních zápisníčcích, kterých už je popsaných sedm, se nachází bezmála 700 reakcí od spokojených návštěvníků. Také díky domluvě s Armádou České republiky, které pozemky, na nichž se hřiště nachází, patří, vznikly přímo u hřiště parkovací stání pro automobily. Na hřiště se dá také dojít příjemnou procházkou, která je v teplých dnech na konci odměněna možností stráveného času ve stínu stromů, což oceňují maminky s dětmi zejména v létě a slunečných dnech.    

Foto: FB Ráj Žatec

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video