Andrea Kalivodová a Jiří Knotte zaplnili kostel ve Velké Černoci

Alla Želinská 2024-05-20 13:25:00

Andrea Kalivodová, přední česká operní pěvkyně, mezzosopranistka, nazývána též česká Carmen, a dirigent, skladatel, klavírista Jiří Knotte rozezněli nádhernými melodiemi a hlasem v sobotu 4. května kostel sv. Václava ve Velké Černoci.

Májový koncert klasické a muzikálové hudby sklidil velký potlesk nadšených posluchačů. Temperamentní pěvkyně Andrea Kalivodova a virtuózní pianista Jiří Knotte (varhany, klavír) je provedli krásným světem hudby. Zněly skladby Largo A. Dvořáka, Vltava B. Smetany, Poem Z. Fibicha, Ombra mai fu G. F. Händela, z Figarovy svatby W. A. Mozarta, Cats A. L. Webbera, z Bídníků C. M. Schonberga, West Side Story L. Bernsteina a další krásné melodie. Vstupné bylo dobrovolné, návštěvníci koncertu mohli přispět na probíhající opravy kostela sv. Václava. Koncert se konal s podporou městyse Měcholupy a také České spořitelny. Na snímku s účinkujícími Jiřina Čajková z pořádající hudební agentury Čajka a spolku Historic Velká Černoc. 

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video