Loučná dostala Skleněnou popelnici

2024-06-09 06:48:00

Kraj, Chomutovsko - Žatec, Loučná pod Klínovcem, Lipová a Doubice. To je čtveřice obcí a měst, která ovládla další ročník soutěže „Skleněná popelnice“. Soutěž byla, stejně jako v minulých letech, rozdělena do čtyř kategorií – obce do 500 obyvatel, obce nad 501 obyvatel, v další kategorii se pak utkaly městysy do 3 500 obyvatel a v poslední kategorii měřila své třídičské výsledky města nad 3 500 obyvatel.

„Přeji oceněným, kteří si tu dnes odnesou cenu, aby ve své vytrvalé práci v rámci třídění odpadu pokračovali i v letech následujících. Je to klišé, ale třídění odpadu má smysl,“ uvedla na slavnostním předání cen zástupcům obcí a měst náměstkyně hejtmana pro oblast životního prostředí Lubomíra Mejstříková.

Obec Doubice zvítězila v kategorii do 500 obyvatel. Nad 501 obyvatel vyhrála první místo obec Lipová. Z vítězství v kategorii měst nad 3500 obyvatel se radovalo město Loučná pod Klínovcem a mezi městy triumfoval Žatec.

Ocenění každoročně přebírá také „Skokan roku“, tedy město či obec, které se v meziročním srovnání výsledků třídění odpadů posune o nejvíce příček směrem nahoru. Tento titul v rámci soutěže Skleněná popelnice 2023 získala obec Český Jiřetín.

Výsledky soutěžních kategorií:

Kategorie do 500 obyvatel

1. Doubice (okres Děčín)

2. Ploskovice (okres Litoměřice)

3. Hříškov (okres Louny)

Kategorie nad 501 obyvatel

1. Lipová (okres Děčín)

2. Libčeves (okres Louny)

3. Chodouny (okres Litoměřice)

Kategorie do 3500 obyvatel

1. Loučná pod Klínovcem (okres Chomutov)

2. Třebenice (okres Litoměřice)

3. Hošťka (okres Litoměřice)

Kategorie nad 3500 obyvatel

1. Žatec (okres Louny)

2. Česká Kamenice (okres Děčín)

3. Roudnice nad Labem (okres Litoměřice) (r)

Komentáře

Nabídky práce

SAMOSTATNÁ ÚČETNÍ - LOUNY

Jsme fandové digitálního účetnictví, umělé inteligence a moderních technologií a do naší lounské kanceláře hledáme novou posilu pro stálou nebo nárazovou spolupráci externí nebo interní formou. Předchozí zkušenost s účetnictvím je nutná, moderní technologie zaškolíme a zvládneme společně. Požadujeme ochotu učit se novým věcem, pozitivní, zodpovědný a aktivní přístup.
Tel.: 777197823
E-mail: info@arelas.cz


VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ SESTRA - Domov pro seniory Podbořany

Nástup možný ihned! POŽADUJEME: vzdělání zdravotníckého směru NABÍZÍME: pracovní poměr na plný úvazek a dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou; pracovní poměr na DPP nebo DPČ; zvláštní příplatek pro zdravotníky + příplatek za práci o víkendu a svátcích + odměny; 5 týdnů dovolené; příspěvek na dovolenou; příspěvek na penzijní pojištění; příspěvek na stravování; příspěvek na vitamínové prostředky + očkování; možnost dalšího vzdělávání. Profesní životopis zašlete na uvedený e-mail.
Kontakt: paní Šulcová
Tel.: 733714024
WWW: https://www.domovpodborany.cz/
E-mail: sulcova@domovpodbořany.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video