Podbořany získaly stříbrné ocenění

Jan Vnouček 2012-10-13 00:05:00

Podbořany – Žije se vám v Podbořanech dobře? Mělo by, protože podle statistických dat vzkvétají. Alespoň to tvrdí benchmarketingová studie společnosti KPMG ČR, která jim v rámci malých měst České republiky, přisoudila stříbrné ocenění. Místo mezi nejlépe hodnocenými obcemi jim přitom uniklo jen o pár bodů.

Renomovaná mezinárodní auditorská firma kladně hodnotila především příznivou politickou stabilitu (od roku 1989 pouze dva starostové), demografickou situaci (přibývání a mládnutí obyvatel), přítomnost podnikatelských subjektů a tím i pracovních příležitostí (průmyslová zóna), občanskou vybavenost, včetně dostupnosti škol a školek, a způsob hospodaření. Větší rezervy analýza naopak vidí v dopravní a volnočasové infrastruktuře.
„Zajímavá je situace v Podbořanech, kterým, ač leží v nepříliš atraktivní lokalitě Ústeckého kraje, uniklo místo mezi nejlépe hodnocenými městy jen o pár bodů,“ posoudili auditoři.
Pozitivní výsledek se samozřejmě zamlouvá vedení města. „Ukazuje se, že jdeme správnou cestou, když jsme před lety iniciovali vznik průmyslové zóny a dotujeme prodej stavebních parcel. Díky zóně můžeme nyní nabídnout až 1 500 pracovních míst a díky levným parcelám si u nás staví rodinné domy mladé a vzdělané rodiny. K tomu ve městě o šesti tisících obyvatel máme tři základní, dvě mateřské a jednu obrov-skou střední školu. Nemáme žádné dluhy a hodnota majetku města roste,“ vypočítává klady starosta Podbořan Radek Reindl. „Dobře se to poslouchalo, že našimi výsledky byli příjemně překvapeni a nečekali  to,“ dodává.
Do studie bylo zahrnuto celkem 30 měst z celé České republiky (15 středně velkých a 15 malých). Starostové zúčastněných měst, včetně Podbořan, diskutovali u kulatého stolu 2. října 2012 v sídle společnosti KPMG nad tématy, týkající se rozvoje města a obcí
a zejména na téma zda samospráva může vytvářet podmínky pro změnu kvality života v obci.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video