Tenis plus víno rovná se sto let

Jan Vnouček 2012-10-30 09:26:00

Kryry – Sto let oslavila v sobotu 27. října v kryrských bytech pro seniory, bývalém domě s pečovatelskou službou, Marie Klímová.Úctyhodný věk ji zastihl v dobré tělesné i duševní kondici. „Nic mě nebolí, cítím se fit. Celý život jsem hrála rekreačně tenis a večer si dala sklenku červeného vína,“ prozrazuje svůj recept na dlouhověkost.

„Líbí se mi svět, hlavně kryrské náměstí. Kryry miluju, připomínají mi mládí,“ dodává oslavenkyně, která pochází z Černčic u Petrohradu. Vystudovala obchodní školu v Podbořanech. Ale většinu dospělého života prožila s milovaným manželem v Sokolově, kde pracovala 29 let v kanceláři okresního národního výboru. V dobré náladě ji každý den udržuje její osobní ošetřovatelka a společnice Ilona Reiserová. „Paní Klímová má obrovskou vůli žít. V 98 letech přežila zlomeninu stehenního krčku, prodělala operaci, rehabilitaci a dostala se z toho, což je úžasné,“ obdivuje ji. Nahoře společné foto obou přítelkyň.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video