Průvodu hráli do kroku dudáci

Veronika Salášková 2012-12-04 16:46:00

Libočany – Bohatý program si letos na rozsvěcení svého vánočního stromu připravila obec Libočany. Akce, která se konala v sobotu 1. prosince, začala už ve 14 hodin. Velkou atrakcí byla pro děti možnost projet se na koni, nebo vyzkoušet si, jaké to je vézt se na kočáře taženém koňmi. Pro malé diváky i jejich rodiče byla určena dvě pohádková představení – Pohádka Mikulášská a Pohádka Adventní. Více snímků najdete zde.

Příběh jedné z nich přinesl překvapení, když se zjistilo, že Mikuláš, který dětem vyprávěl, jak by se měly chovat, je ve skutečnosti převlečený čert. Dostalo se jim tak poučení, že si mají dávat pozor, kdo jim co říká a zda je skutečně tím, za koho se vydává. Mimo to si příchozí užili dvě hudební vystoupení – skupiny Ela z Prahy a dudáků The Ribel Pipers také z Prahy. Posledně jmenovaní také doprovodili lampionový průvod, který se na pochod vydal po setmění. Za zvuků dud prošel dlouhý špalír místních celou vesnicí. Po příchodu zpět na hřiště v sousedství zámku si všichni vychutnali žonglérské vystoupení a ohnivou show skupiny Vagabundus Colective, rozsvícení stromku a nádherný a velký závěrečný ohňostroj. Že se lidem akce líbila, svědčí, že jich i přes mrazivé počasí na akci přišlo a většinou až do konce vydrželo okolo dvou set. Připraveno pro ně bylo i pohoštění – štrůdl, který pekly místní ženy, svařené víno a čaj. Děti měly občerstvení zdarma a jako dárek dostalo každé z nich od obce lampion. Odpolednem provázel moderátor Jaromír Vápeník, kterému asistovali jeho kolegové z Divadla Beze Všeho z Postoloprt. „Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na této akci podíleli, všem sponzorům a také občanům s dětmi za jejich hojnou účast,“ řekl starosta Ivan Teuber.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video