Chmelový maják je poškozený, nese se šeptanda městem

Veronika Salášková 2013-01-07 17:07:00

Žatec – Po městě Žatci začala před koncem roku kolovat novina, že Chmelový maják, vyhlídková věž s výtahem s 3D projekcí, je vážně poškozen. Zpráva hovořila dokonce o škodě přesahující 900 tisíc korun. Informace se k nám donesla hned z několika stran. Zda se zakládá na pravdě, jsme se zeptali ředitele komplexu Chrámu chmele a piva, jehož je maják součástí.

„Už jsem tuto zprávu také zaslechl, dokonce z různých stran. Poprvé asi tak čtyři dny před Silvestrem,“ řekl Jaroslav Špička, ředitel Chrámu chmele a piva. „Jedná se samozřejmě o fámu. Chmelový maják je v pořádku. Já osobně jsem na něm byl s hosty silvestrovského večera a znovu v pátek 4. ledna se skupinou 25 anglických turistů. Chmelový maják je naprosto v pořádku. Turistická sezóna skončila, takže výtah je nyní až do jejího zahájení mimo provoz a odpojený.  Samotná ocelová konstrukce věže je skutečně odolná, nikdo z našich zaměstnanců, ani kamerový systém, který hlídá celý maják, nezaznamenal syčáka s rozbruskou, jinak asi není možné maják poškodit“ vyvrátil nepravdivé tvrzení ředitel Špička.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video