Územní plán se zdržel na golfu

Jan Vnouček 2013-02-23 00:08:00

Vroutek – Tvorba nového Územního plánu města Vroutek se opět zadrhla. Jeho dokončení tentokrát oddálil minimálně o další dva měsíce požadavek ministerstva životního prostředí. To si vyžádalo doplnit dkumentaci k zamýšlenému vybudovaní golfového hřiště v katastrálním území Lužec. Informoval o tom vroutecký starosta Jaromír Kubelka.

Konkrétně jde o dodání výsledků pedologického průzkumu, který zjistí bonitu, neboli kvalitu půdy. Přitom podle Kubelky investor pedologický průzkum již provedl a dodal. Problém se týká obecné neochoty státu měnit zemědělskou půdu na jiné určení, v tomto případě na sportoviště.
„Přestože nám předběžně přislíbili, že v této formě bude vyjádření k územnímu plánu kladné, tak se nakonec rozhodli jinak.  Příliš tomu nerozumím, protože sice formálně dojde ke změně určení půdy, ale její kvalita se tím nijak nezmění. Navíc ministerstvo přijímá průzkumy pouze od jediné firmy, takže investor si musí najmout ji,“ komentuje situaci Kubelka.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video