Zastupitelstvo řešilo zakladatelskou listinu technické správy, polikliniku i právníka

Jarka Cibulková 2013-02-26 17:08:00

Louny – Velká debata se na zastupitelstvu v Lounech minulé pondělí rozhořela ohledně změny zakladatelské listiny Technické správy města Loun (TSML) s. r. o., k připomínkám došlo i v bodě dotazy zastupitelů a občanů.

Jako první vystoupil se svými dotazy bývalý místostarosta Pavel Csonka. Ptal se vedení radnice, jakým způsobem jsou nyní zajišťovány právní služby města a zda by nešly využívat IT služby Městské policie jiným způsobem než externě. Podle sdělení tajemnice Renaty Čapkové právní zástupce města, který měl smlouvu od začátku roku, odešel z osobních důvodů ještě ve zkušební době. Novým právníkem se stal v prvním kole výběrového řízení druhý v pořadí, jež má zkušenosti z věznice Bělušice. Správu počítačových sítí v současnosti vykonává firma HSC Technik Most, která do Loun na městskou policie dojíždí. Zastupiteli Csonkovi šlo hlavně o to, zda by se nenašla levnější varianta. K dotazu se vyjádřil ředitel strážníků Radek Baláš, s tím že IT služby firma zajišťuje již deset let a náhrady na cestovné si neúčtuje. Letos se plánuje připojení policie k optickým kabelům městského úřadu a poté dojde k odpojení od mostecké firmy. Zastupitel Csonka také apeloval na vedení města, pokud občané vznesou dotaz na jednání městského zastupitelstva a nebude jim možno ihned na místě odpovědět, aby následně odpovědi byly posílány mailem i zastupitelům.
K mikrofonu se poté dostal zastupitel a náměstek hejtmana Stanislav Rybák, který se ptal, proč nebylo vyhověno žádosti Svazu tělesně postižených v Lounech o finance na zaplacení dlužné částky na nájemném, když ani v zápise z rady nebylo uvedeno, zda se žádost zamítá. Podle starosty R. Šabaty se žádosti nevyhovělo z důvodu, že svaz dříve sídlil v domečku pod domovem pro seniory, poté se ale postižení z vlastního důvodu odstěhovali na polikliniku, kde platí nájem dražší. „Město se snaží organizacím, které poskytují služby v Lounech, vyjít vstříc nalezením levnějších nájemních prostor,“ zdůvodnil své tvrzení Šabata.
S dotazem na dražbu budovy polikliniky vystoupil Petr Tyl. „Koncem ledna došlo k opakované dražbě, při níž polikliniku vydražila společnost Honoris, jakmile dojde ke složení financí, společnost si domluví s námi schůzku. Říkali, že budou určitě chtít s radnicí spolupracovat,“ odpověděl starosta.
Hodně se řešilo při změně zakladatelské listiny TSML s.r.o.. S několika návrhy vystoupil Drahomír Faix (KSČM). Chtěl prosadit dosazení za člena dozorčí rady z řady opozice svého kolegu Miloše Chovance, nebo přímo zaměstnance TSML. Ani jeden z těchto bodů ovšem hlasováním neprošel. Z řad ČSSD se nechal slyšet Jan Růžek, který nastínil, že celý návrh, i ten komunistů, je paskvil, a proto sociální demokraté pro něj nebudou hlasovat. Nakonec neprošel bod, upravující možnost zvolení dozorčí rady na 4 roky, ale naopak prošlo schválení volby předsedy rady samotnými členy této dozorčí rady. Michal Kučera z TOP 09 žádal, aby příště tyto návrhy předkládali zastupitelé dříve, aby se tím mohla rada zabývat.
Sedmý bod pronájem a budoucí prodej pozemků pro obchodní centrum TESCO byl z programu zastupitelstva stažen. Brněnská firma DE IURE se minulý týden obrátila na radnici s tím, že pozemky odkoupí a nyní připravuje návrh smlouvy.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video