Podbořany zateplí školy velmi levně, díky tomu spustí investiční smršť

Jan Vnouček 2013-04-19 07:31:00

Podbořany – V Podbořanech se radují. Zateplení a výměna oken u tří podbořanských školských zařízení by měly oproti původním plánům vyjít velmi levně a budou stát dohromady jen 23 miliónů Kč. Ukázaly to výsledky výběrových řízení na investiční akce zateplení Základní školy Husova, ZŠ T. G. Masaryka a domu dětí a mládeže. Přitom předběžné rozpočty hovořily o celkových nákladech až ve výši 47 miliónů korun. 

Město Podbořany na všechny tři stavby navíc předběžně získalo dotační prostředky ve výši 15 miliónů. Z ušetřených peněz tak může nyní odstartovat další potřebné investice do městské infrastruktury.
Realizace by se tak měla dočkat většina zatím odkládaných a již dříve vysoutěžených akcí s platným stavebním povolením. Podle starosty Radka Reindla stavební firmy letos kromě jiných nastoupí na revitalizaci podbořanského sídliště Střed, část Dukelská ulice, revitalizaci veřejných ploch v Buškovicích a Hlubanech a na výstavbu sociálního zázemí pro tenisové kurty v areálu TJ Tatran a zázemí u fotbalového hřiště v Buškovicích.
„Tím se nám investiční plán posune o jeden až dva roky a musíme urychleně vytvořit nový zásobník stavebních akcí na další roky,“ mne si Reindl ruce nad příjemnými povinnostmi.
Díky levně vysoutěženým zakázkám by se tak mohly urychlit například plynofikace a následná oprava chodníků a silnic v ulicích Na Kopci a Partyzánská nebo například rekonstrukce povrchů místních komunikací v ulicích Nádražní, Mlýnská, Chodská a Šumavská. Konečné slovo ale bude mít městské zastupitelstvo.
Zakázku na všechny tři „zateplovací“ stavební akce si nejnižší cenou vysoutěžila společnost Petrom z Kadaně. Zateplení Domu dětí a mládeže Podbořany provede za 1, 17 miliónu korun (předběžný odhad byl 2,15 miliónu). Zateplení a výměnu oken a vstupních dveří objektu ZŠ Husova, tělocvičny a školní jídelny č.p. 743, realizuje za cca 12 miliónů (původní rozpočet 24,6 miliónu). A zateplení, výměna oken a vstupních dveří objektu ZŠ T. G.Masaryka, školních dílen a družiny, zvládne za necelých 10 miliónů Kč (původní rozpočet 20 miliónů).

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ÚDRŽBÁŘ - GSOŠ Podbořany

Gymnázium a Středí odborná škola, Podbořany, shání ÚDRŽBÁŘE. Na plný úvazek, předpokládaný nástup 1. 9. 2024. Životopisy posílejte na e-mail: skola@gsospodborany.cz
WWW: https://www.gsospodborany.cz/
E-mail: skola@gsospodborany.cz


Učitel odborných předmětů - GSOŠ Podbořany

Gymnázium a Středí odborná škola, Podbořany, shání UČITELE ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ - elektrotechnických, gastronomických, instalatérských. Na plný úvazek, předpokládaný nástup 1. 9. 2024. Životopisy posílejte na e-mail: skola@gsospodborany.cz
WWW: https://www.gsospodborany.cz/
E-mail: skola@gsospodborany.cz


VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ SESTRA - Domov pro seniory Podbořany

POŽADUJEME: vzdělánÍ zdravotnického směru NABÍZÍME: pracovní poměr na plný úvazek a dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou * finanční ohodnocení dle platných platových tarifů (10. platová třída/délka praxe) pro zdravotníky vč. zvláštního příplatku, příplatku za práci o víkendu a svátcích + odměny * 5 týdnů dovolené * příspěvek na dovolenou * příspěvek na penzijní pojištění * příspěvek na stravování * příspěvek na vitamíny a očkování * možnost dalšího vzdělávání. NÁSTUP IHNED
Tel.: 733714024
WWW: https://www.domovpodborany.cz/
E-mail: sulcova@domovpodbořany.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video