Na bývalém letišti vznikne nové město

Veronika Salášková 2013-04-26 00:21:00

Žatecko – Průmyslová zóna Triangle u Žatce by se měla v brzké době rozrůst. Tentokrát ne o další výrobní halu, ale rovnou o servisní středisko. To by mělo podle plánu obsahovat například zázemí pro kamiony s myčkou, obchody, hotel či mateřskou školu a další. Ponese název Triangle City.

Průmyslová zóna Triangle má dostatek průmyslové i pitné vody, je do ní přiveden zemní plyni elektřina. Také je napojena na kanalizaci a v současnosti se zde buduje ČOV. Kvalitní je dopravní infrastruktura s připojením okružními křižovatkami na blízkou rychlostní silnici R7. „Přesto investoři volají po dalším vybavení, doplnění infrastruktury o zázemí pro kamiony s myčkou a čerpací stanicí, s malým motelem i obchody,“ sdělila Alena Tichá tisková mluvčí Ústeckého kraje, který je vlastníkem zóny.
Vize tak zvaného Triangle City je zatím ve stadiu prvních studií a skic. Nedávno ale radní kraje rozhodli o zahájení zadávacího řízení veřejné zakázky na služby s názvem na zpracování projektové dokumentace a inženýrské činnosti dopravní a technické infrastruktury Triangle City. Součástí oživení centra zóny by měl být i park s dostatkem zeleně. „Konečným cílem je vybudování servisního parku pro zónu a okolí a pro tento účel bude nutné vybudovat potřebnou dopravní a technickou infrastrukturu v celkovém nákladu přibližně 40 milionů korun. Realizaci však předpokládáme postupnou v návaznosti na potřeby, rozvoj zóny Triangle a uvažovaný prodej pozemků dle znaleckých posudků k realizaci záměrů,“ dodala mluvčí Tichá. V Triangle City by tak měla vzniknout například mateřská škola, restaurace, administrativní budovy, obchody a myčka pro kamiony.
„Dokonce uvažujeme o tom, že by tady měly zázemí střední či technické vysoké školy z našeho kraje,  jejichž absolventy tu jednotliví investoři moc potřebují,“ řekl hejtman Oldřich Bubeníček.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video