Chmelfest letos spojil síly se Žateckým pivovarem

Veronika Salášková 2013-05-24 00:28:00

Žatec – Tradiční žatecká májová slavnost Chmelfest, která se koná již zítra, tedy v sobotu 25. května, letos dozná změn. Její program se nebude konat v letním kině, jako v předchozích letech, ale na Žižkově náměstí u Žateckého pivovaru. Organizátoři se totiž rozhodli spojit síly s pivovarem, který v loňském roce poprvé pořádal svůj Den otevřených dveří. Obě akce organizátoři sloučili do jedné s názvem   Chmelfest v Žateckém pivovaru – II. ročník Dne otevřených dveří.

Akci zahájí tradiční alegorický průvod tradičních i netradičních vozidel, samohybů, povozů, vehiklů a dalších udělátek na oslavu „zeleného zlata“ Žatecka. Během Chmelfestu bude slavnostně požehnáno pivu a chmelu spolu se slavnostním naražením jarního ležáku a slavnostním nástupem Chmelobrany Žatec.
Příchozí se mohou těšit na degustaci šestnácti druhů piv vařených ze žateckého chmele na území města Žatce. O jednotlivých pivech, vyrobených v Žateckém pivovaru, v Chmelařském Institutu a v Chrámu chmele a piva si zájemci budou moci přečíst veškeré informace o jejich složení a přípravě na informačních tabulích u jednotlivých stánků. Příchozí budou moci nahlédnout do tajemství přípravy piva v Žateckém pivovaru, jeho prohlídky navíc budou ozvláštněny tzv. živými obrazy. Ty ztvární herci, kteří návštěvníky provedou celým procesem výroby poctivého českého piva. Prohlídky začínají v 10 hodin a poté v každou celou hodinu, poslední pak začíná v  19 hodin.
Doba trvání jedné prohlídky je přibližně 45 minut.
Na pódiu na Žižkově náměstí u Žateckého pivovaru bude po celý den od 10.30 hodin probíhat kulturní program. Zahrají zde skupiny Kübl, Fraternity, Winday, Joe Purple, Blues Gin, Supervisor, Lucia revival a The Doors revival (The End of Colours). Mimo jiné zde proběhne také autogramiáda End of Coloures a bratří Batků.
Na Chmelfestu nemůže chybět tradiční Memoriál Lojzy Lupulína – soutěž družstev v chmelo-pivních dovednostech pod vedením zkušených borců z Chmelobrany. Na vítěze čeká bohatá odměna. Na pódiu také proběhne zábavná pivní soutěž Chmelobrany.
Pořadatelé nezapomněli ale ani na malé návštěvníky, pro něž je kromě celodenních dětských soutěží a dětských dílen přichystána zábavná Road show Bobík a vtipná Pohádka.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video