Louny nakupují elektřinu a plyn na burze. Ročně ušetří půl milionu

Redakce 2013-05-25 00:02:00

Louny – Koncem loňského a začátkem letošního roku město Louny uskutečnilo nákup zemního plynu a silové elektřiny na Českomoravské komoditní burze Kladno. Nákup zemního plynu a silové elektřiny byl realizován jak pro město, jeho příspěvkové organizace, TSML s.r.o., tak pro nájemce sportovišť.

Nákup zemního plynu byl uskutečněn pro osmadvacet odběrných míst, přičemž pro dvanáct míst byl zemní plyn nakoupen pro celý letošní rok, pro zbývajících šestnáct míst byla zabezpečena dodávka až od dubna, a to v celkovém množství 2 227 MWh. Vítězným dodavatelem zemního plynu se, na základě aukce na burze, stala akciová společnost Pragoplyn Praha.
Náklady na dodávku zemního plynu činily v roce 2012 zhruba 2,243 milionu korun a letos by se měla tato částka při stejné spotřebě snížit na 2,135 tis. Kč. Očekávaná úspora nákladů na dodávkách plynu by měla být 108 tis. Kč bez DPH.
V lednu se uskutečnil také první nákup silové elektřiny pro 41 odběrných míst na období od dubna do konce roku v celkovém množství 1.065 MWh. Vítězným dodavatelem elektrické energie se stala společnost EP Energy Trading Praha.
Celkové náklady na elektřinu ve všech odběrných místech činily vloni 2,537 milionu korun. Letos by měly být za předpokladu stejné spotřeby o 594 tis. Kč nižší. Z důvodu příznivých cen silové elektřiny na burze byl v dubnu uskutečněn další nákup elektřiny na rok 2014 a to pro 48 odběrných míst v celkovém obchodovaném množství 1.655 MWh. Vítězným dodavatelem se pro rok 2014 stala Pražská energetika, a.s., Praha. Celková očekávaná úspora na dodávkách silové elektřiny v roce 2014 proti roku 2013 činí 433 tisíc korun.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video