Ocenili sportovce ZŠ Přemyslovců

Jarka Cibulková 2013-07-05 00:02:00

Louny – Nejlepší sportovci ZŠ Přemyslovců zaplnili v úterý velkou zasedací místnost lounské radnice. Předat ocenění čtyřicítce žáků z druhého stupně přišli kromě tělocvikářů Jiřího Rabase a Zdeny Kovářové, ředitele školy Vlastimil Hubert i velký sportovec, starosta Radovan Šabata. Celý rok žáci byli bodováni za sportovní výkony, oceňovaly se i přístup ke sportu a pomoc při zajišťování sportovních soutěží. Na špičku bodování nakonec dosáhlo 40 žáků. Mezi sebou pak soutěžily i třídy.  

V kategorii mladších žáků (6. – 7. třídy) nejvíce bodů nasbírali Tereza Turková (121 bodů) a Michal Brejcha (161 b.). Mezi staršími sportovci pak Nikola Bajerová a Lukáš Köchrt. Třída 7. A vyhrála kategorii kolektivů sportovců s průměrem bodů na žáka 62,4, daleko za nimi pak skončili výherci ve starší kategorii 9. B s průměrem na jednoho žáka 46,46 bodu. Tělocvikářka Kovářová vzpomněla i na sportovní úspěchy žáků, kteří se podíleli na dvaačtyřiceti veřejných sportovních aktivitách. Hřiště ZŠ Přemyslovců hostilo krajská, oblastní i okresní kola atletických závodů. Velký úspěch slavil i letošní první ročník olympiády, kde se do soutěže zapojili i méně zdatní sportovci. Kulturní program zajistily Běla Klištincová a Alena Šulcová s dětmi. Nakonec byl oceněn i úspěch Davida Křenka a Jakuba Mareše, kteří v celorepublikovém kole soutěže Zelené podnikání obsadili skvělé třetí místo.

Příjemné vítězky Nikoly Bajerové jsme se zeptali na pár otázek. Jakému sportu a jak dlouho se věnuješ? Baletu a mažoretkám jeden rok, šest let hraji florbal, který mám ze všech sportů nejraději, a stejnou dobu se věnuji i fotbalu, který nyní hraji už jen rekreačně.
Kdo tě ke sportu přivedl? Máma s tátou. Byla jsem divoška, tak si mysleli, že se trochu vybiji, to se jim ale nepodařilo, divoška jsem dodnes. Fotografie zde.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video