V Liběšicích se konala tradiční pouť

Veronika Salášková 2011-07-16 00:10:00

Liběšice – Devátý ročník tradiční Libešické pouti, která se konala v sobotu 2. a v neděli 3. července, nabídl návštěvníkům pestrý program. V sobotu začala pouť v 9 hodin na střelnici ve Stránkách střeleckými závody na asfaltové holuby. Od 20 hodin se konala taneční zábava, kde k tanci i poslechu zahrála kapela Sortiment. V 19 hodin proběhla mše svatá u kapličky Zjevení Panny Marie v Klůčku. V neděli pouť začala v 10 hodin u kapličky v Klůčku. Kaplička souvisí se zázrakem, který se stal jen několik metrů od ní v roce 1743. Při prudkém dešti se tehdy rozvodnil potok a uvízl sedlák, který se vracel s povozem z pole, spolu se svým malým synem.

Sedlák se pomodlil k Panně Marii, ona se mu zjevila a v té chvíli koně ucítili pevnou půdu pod nohama a potápějící se vůz vytáhli na břeh.  Otec Vilém se spolu s příchozími pomodlil za zdar poutě, aby bylo pomoženo trpícím a za naši zemi. Procesí se poté vydalo i se soškou Panny Marie Milostné od kapličky přes most ke druhé kapličce v Klučku a odsud do Liběšic ke Kostelu sv. Martina, kde následovala slavnostní mše. Ve 13 hodin vystoupil v kostele Poutníčkův sbor. Ve 14 hodin vypukla pouťová zábava, již hudebně doprovodila skupina Sortiment. Příchozí si mohli užít tradičních pouťových atrakcí – vystřelit si na střelnici růžu z krepového papíru, svézt se na kolotoči, koupit perníkové srdce i cukrovou vatu. Během odpoledne vystoupil Ústav sociální péče Tuchořice a Tuchoholky, sdružení Tuchořických žen a dívek. Akci uspořádal Obecní úřad Liběšice ve spolupráci s Liběšickým klubem pohody a Honebním společenstvem Liběšice – Líčkov.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video