Krausberry zahrají ve Valči

Iveta Drlíková 2013-08-02 00:13:00

Valeč – Od pátku 2. až do neděle  4. srpna se v malebném městečku Valeč rozeběhne další ročník open air festivalu s příhodným názvem „Povaleč“. Na hlavním podiu se letos vystřídá na čtyřicet účinkujících. „Pokaždé se snažíme zvát především kapely, které jsou mladé, třeba i neznámé, ale kvalitní,“ přibližují svojí filozofii pořadatelé. 

„Nicméně dalším smyslem dramaturgie Povalče je i to, že vytahujeme esa, která na hudební scéně působí delší dobu a zcela oprávněně si zaslouží naší pozornost. Existuje několik kapel, které jsme na tu prostě toužili mít, jednou z nich jsou Krausberry,“ upozorňují pořadatelé na jeden ze sobotních taháků. A nebudou to jediní „hudební bardi“, kteří letos povalečské publikum pobaví. Pozvání přijal ještě Tony Ducháček s Garage, Petr Váša a jeho „Ty Syčáci“ a tradičně dorazí i „kníže pornofolku“ Záviš. Festivalový playlist nabídne také elektropopové trio Midi Lidi, dále Bug’n’Dub nebo dívčí sextet Totál Vokál, kapelu At Eye Level, WWW, Prague konspiraci a řadu dalších skupin a také několik zahraničních hostů.  Do Valče přicestuje například americká dívčí kapela Rainbow Girls a chybět nebude ani druhé podium, kde se během víkendu vystřídá řada DJs. Více o programu na www.povalec.cz.
Dominantou městečka Valeč je zdejší zámek, na jehož místě stál kdysi gotický hrad, později renesančně přestavěný. K zámku patří rozsáhlý park, kde probíhá i „Povaleč“, a který zdobí řada plastik z dílny Matyáše Bernarda Brauna.
Autem ze Žatce do Valče dojedete přes Podbořany, Buškovice a Nepomyšl. Cyklistům doporučujeme trasu přes Čeradice, Krásný Dvůr, Podbořany a Nepomyšl, která je klidnější a vede silnicemi II. a III. třídy. Pohodovým tempem trasu dlouhou 34 kilometrů ujedete za cca 2 hodiny.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video