I z kapek může být moře

Iveta Drlíková 2013-08-06 11:58:00

Žatec - Pokud jste si ještě nenašli chvilku, nebo nápad zapojit se do projektu „S plyšákem do Indonésie“, máte ještě dostatek času. Termín odevzdání oblečené plyšové hračky byl prodloužený až do 20. září. Tuto humanitární akci organizují v Žatci členové místní organizace svazu postižených civilizačními chorobami a právě do jejich kanceláře ve Dvořákově ulici 29, naproti zadnímu vchodu do městského divadla, můžete oblečené plyšáky nosit.

Všechny vaše výtvory pořadatelé v říjnu vystaví v prostorách žatecké Renesanční sladovny. Každému z vystavených plyšáků budou moci návštěvníci darovat finanční příspěvek, za  který získají darovací certifikát. Všechny takto získané peníze půjdou přes občanské sdružení Kintari foundation na pomoc dětem z nejchudších oblastí Indonésie a postupně za nimi doputují také samotní plyšáci. Do projektu se kromě pořádající organizace stihli zatím zapojit například členové svazu tělesně postižených nebo Kamarád -Lorm. V rámci komunitního plánování podpořili pro projekt také Město Žatec. Tak neváhejte ani Vy! Zapojte šikovné ruce, pomůžete tak dobré věci. Na návštěvníky, kteří se přijdou v říjnu na výstavu do Sladovny podívat, bude kromě „plyšáků“ čekat ještě jedno malé překvapení. Bližší informace o projektu podá všem zájemcům S. Žitníková – 777555497.
Občanské sdružení Kintari vzniklo především jako nadace, která pomáhá hlavně v oblasti vzdělání dětí v těch nejchudších oblastech Indonésie, přispívá na školní pomůcky, oblečení a boty. Kintari není velká organizace, pomáhat může jen v malém, ale i malá pomoc může třeba i jen jedinému dítěti změnit život. Kintari nepomáhá jen finančně, posílá do Indonésie sbírky, členové vyučují na školách v Indonésii, pomáhají mladým lidem dostat se na školy a těm nejchudším zajišťuje základní potřeby, jako je jídlo a lékařská pomoc.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video