Nová školka otevře až po polovině září

Veronika Salášková 2013-08-16 00:18:00

Žatec – Už je rozhodnuto. Nová mateřská škola v Žatci vznikne v prostorách Základní školy Petra Bezruče. Tento čtvrtek proběhlo výběrové řízení na zhotovitele stavby, který se chopí stavebních úprav v objektu. Ty začnou co nejdříve, aby byly dokončeny do poloviny září.

Výběrové řízení na firmu, která se pustí do úpravy prostor na ZŠ P. Bezruče na mateřskou školu, se bude konat ve čtvrtek 15. srpna. Úpravy budou zahrnovat například vybudování sociálního zařízení s parametry pro předškolní děti. Což znamená pořízení a instalaci šesti umyvadel, WC a sprchového koutu. Dále zde vznikne šatna pro děti a v celém volném prostoru pak příčky. Vymění se také topení a osvětlení. Na zahradu přibude několik herních prvků. „V současné době čekáme na vydání stanoviska hasičů,“ řekla starostka Zdeňka Hamousová. Časově jsou stavební práce odhadnuty zhruba na tři týdny, předpokládá se, že budou dokončeny do 16. září.
„V příštích dnech máme ve dvou termínech schůzku s rodiči, kde budeme mimo jiné také zjišťovat, zda potřebují, aby jejich dítě bylo již od 1. září v mateřské škole. V případě potřeby je připravené variantní řešení. V tuto chvíli to nevypadá na urgentní požadavky ze strany rodičů k datu 1. září,“ popsala nynější kroky Hamousová.
V několika příštích dnech by již měly dorazit části nábytku, základní vybavení je objednané včetně interaktivní tabule. Třídu mateřské školy bude provozovat jako jedno z odloučených pracovišť základní škola ve Dvořákově ulici. „Na děti i rodiče se již těší paní učitelky s vysokou kvalifikací, z nichž jedna je mimo jiné certifikovaným lektorem pro práci s interaktivní tabulí, další je známá ze svých aktivit pro rodinné centrum Sedmikráska, kde několik let vedla Yamaha flétničku. Celkově se na tuto třídu mateřské školy velmi těší a škola připravuje i další prima zájmové aktivity,“ dodala starostka Hamousová.
Pro zvýšení kapacity mateřských škol se město rozhodlo po zhodnocení výsledků jarního zápisu. Při něm se zjistilo, že přibližně na třicet dětí by se místo ve školce nedostalo. Nejprve se uvažovalo o možnosti zřídit školku v pavilonu Stříbro. Ukázalo se ale, že toto umístění není vhodné z hlediska získání různých povolení na provoz školky.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video