Pod jeho rukama kameny ožívají

Veronika Salášková 2013-08-18 00:28:00

Žatec – Nevšední výstava nyní probíhá v Galerii Sladovna v Žatci. Všechny její obrazy mají společné téma – kameny. V žatecké sociálně terapeutické dílně Kamarád-LORM je namaloval Pavel Štrébl .

Pavel se narodil roku 1970 v Podbořanech, ale celý život žije v Žatci ve své rodině. V roce 2009 vznikla Sociálně terapeutická dílna při zařízení Kamarád-LORM, do které denně dochází. V dílně se Pavel začal intenzivněji věnovat výtvarným činnostem, nejvíce ho zaujala technika mastným a prašným pastelem. Na výstavě lze ale zahlédnout i obrazy kreslené křídou či pastelkami na plátně, papíře i na kartonu. V Pavlově tvorbě se odráží láska ke kamenům, které obdivuje a sbírá při každé příležitosti, jako jsou procházky,  výlety a dovolené. Kameny jsou mu velkou inspirací, obrazy maluje podle konkrétního kamene nebo situace, ve které kameny viděl. Díla vystavená ve Sladovně vytvořil v rozmezí let 2009 – 2013 a je na nich vidět proměna v jeho tvorbě.
„Pavel Štrébl má opravdový malířský talent, který je dobré shlédnout, i když se jedná o malíře „amatéra“. Pod jeho rukama obrazy skutečně žijí, i přestože maluje jen kameny. Jeho díla mohou rozsvítit nejednu domácnost,“ hodnotí výstavu Alexandr Gižynski, galerista Galerie Sladovna. A protože je výstava prodejní, návštěvníci si mohou obraz, jenž je oslovil zakoupit a odnést si ho domů. Zároveň tím přispějí na dobrou věc a podporu další umělecké činnosti. Zájemci by neměli váhat, výstava potrvá už jen do konce srpna. Jedná se letos již o třetí výstavu klientů Kamaráda-LORM ve Sladovně.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video